Hovedinnhold

Småbarnsmor fryktes drept

Søker rundt hjemmet på land og i vann

MJØNDALEN (VG) For snart en måned siden skal den 29-årige firebarnsmoren tidlig om morgenen ha gått fra familiens hjem. Siden da har hun vært sporløst borte.

Av Geir Bjørnstad, Tora Bakke Håndlykken, Øystein Milli og Magnar Kirknes (foto)

KVINNENS HJEM: Den 29 år gamle irakiske firebarnsmoren forsvant sporløst fra familiens hjem i Mjøndalen for over to uker siden. Foto: Magnar Kirknes
KVINNENS HJEM: Den 29 år gamle irakiske firebarnsmoren forsvant sporløst fra familiens hjem i Mjøndalen for over to uker siden. Foto: Magnar Kirknes

Politiet ser ingen naturlig forklaring på at kvinnen fra Nedre Eiker har forsvunnet frivillig - og frykter hun er tatt av dage.

Kvinnen ble formelt meldt savnet 7. mai i år av sin ektemann, bekrefter lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas. Etter det VG kjenner til, skal politiet ha mottatt opplysninger om at hun forsvant omtrent en uke før hun ble meldt savnet.

I denne perioden har den forsvunne kvinnens 41-årige ektemann hatt ansvaret for parets fire barn under ti år.

Nå trappes etterforskningen opp. I går fikk politiet i Nedre Eiker bistand fra Kripos i den mystiske forsvinningen av den 29 år gamle kvinnen fra Irak.

Bevegelsene kartlegges

Politiet jobber nå med å kartlegge bevegelsene hennes i tiden før hun forsvant, og med å avhøre personer både i Norge og Irak som hun kan ha hatt kontakt med.

For etterforskerne fremstår det som lite sannsynlig at hun har forsvunnet av fri vilje:

Kvinnen har fire små barn som hun er nær knyttet til.

Hun har ingen sykdomshistorie som forklarer forsvinningen - ei heller har hun reist bort tidligere.

Nettverket hennes i Norge skal være relativt begrenset. Hun skal ikke ha vært i besittelse av mobiltelefon.

Politiet kjenner heller ikke til at hun skal ha hatt noen konflikter som skal ha gitt henne grunn til å forsvinne.

I løpet av formiddagen i dag vil politiet ta stilling til om hun skal etterlyses - det vil si en etterlysning med navn og bilde.

- Den avgjørelsen vil vi ta i samråd med familien, fremholdt lensmann Aas overfor VG i går kveld.

Han opplyser at politiet har gjennomført søk både på land og i vann i nærheten av kvinnens hjem, uten at det har gitt resultater.

Savnet-sak

- Vi etterforsker dette som en savnet-sak, og holder derfor alle muligheter åpne. Vi prøver å kartlegge hvem hun kan ha hatt kontakt med både her i Norge og i sitt hjemland, sa Aas i går kveld.

VG var i går kveld i kontakt med ektemannen til den savnede kvinnen. Han orket ikke å gi et intervju, men under den vel halvtime lange samtalen uttrykte han flere ganger at den mystiske forsvinningen har gått hardt inn på hele familien.

Han fortalte også at familien trives godt i Mjøndalen, og at de har bodd i sitt nåværende hjem i vel to år.

41-åringen kom til Norge for nesten ti år siden, mens hans savnede kone har bodd her i rundt seks år.

Ektemannen fortalte til VG at kvinnen gikk ut av døren i sitt hjem mellom klokken 07.00 og 07.30 den aktuelle dagen, og at hun ikke har gitt lyd fra seg siden.

Politiet understreker at ingen er mistenkt i saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks