Hovedinnhold

Slik er rosenmetoden:

BEFRIELSE: Underveis kan klienten føle en befrielse, og oppleve å gråte eller le. Foto: Annemor Larsen
BEFRIELSE: Underveis kan klienten føle en befrielse, og oppleve å gråte eller le. Foto: Annemor Larsen
Etter en samtale legger klienten seg på magen på benken med et teppe over seg. Veilederen ser på ryggen som et slags landskap.


Hvordan ser huden ut? Hvor er det anspent? Hvordan beveger pusten seg?

Avlesingen av ryggen er viktig fordi det er i endringer av pustemønsteret at forandringer kan spores. Veilederen bruker så hendene til å arbeide fra kroppens fasade til dypere lag av kroppen, og stiller spørsmål til gitte områder av kroppen.

Etter hvert som spenninger avtar, blir pusten dypere, lengre og bredere.

Underveis kan det komme frem minner og følelser. Klienten kan oppleve å gråte eller le - og føle at noe er befridd.


Kvinnen bak rosenmetoden

Marion Rosen (90) har utviklet Rosenmetoden, og er kvinnen som førte Ari Behn og prinsesse Märtha Louise sammen. Den tysk-amerikanske fysioterapeuten var en selvskreven gjest i prinsessebryllupet.

Märtha er fysioterapeut og rosenterapeut og har gått i lære i fire år hos Marion Rosen og Marianne Solberg Behn.

Rosen vokste opp i Tyskland, men måtte flykte under 2. verdenskrig fordi hun var jøde. Hun var elev av Gustav Heyer (kollega og tidligere elev av C.G. Jung, som igjen var elev av Sigmund Freud). I dag er det Roseninstitutter i 11 land over hele verden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks