Hovedinnhold

Skytter tatt for drapet

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Skuddene skal ha blitt avfyrt inn i bilen fra utsiden. De har gått gjennom karosseriet. Foto: NED ALLEY
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Skuddene skal ha blitt avfyrt inn i bilen fra utsiden. De har gått gjennom karosseriet. Foto: NED ALLEY
TRONDHEIM (VG) En pistolskytter og tidligere drosjesjåfør (25) er siktet for drapet på Mahmed Jamal Shirwac (46).

Tips oss

Offeret ble henrettet med flere skudd da han kjørte pirattaxi i Trondheim natten til 23. august.

LES OGSÅ:Mann tatt for Heimdal-drapet

25-åringen, som er etnisk nordmann, oppvokst i en bygd i Sør-Trøndelag, måtte selv slutte som drosjesjåfør på grunn av flere episoder med dårlig oppførsel, får VG bekreftet. Han ble oppfattet som psykisk ustabil.
Raseriet hans skal særlig ha vært rettet mot kolleger. Bedriftshelsetjenesten var også inne i bildet før mannen sluttet for knapt to år siden.

Den pågrepne 25-åringen er medlem i pistolklubben Trondheim Feltskyttere, men beskrives som en nybegynner. Han har deltatt i minst to skytekonkurranser i klassen pistol level I og II i klubben det siste året.

- Resultatene hans tilsier at han var helt fersk, en amatør i konkurransemessig skyting. Men man trenger ikke være en veltrent konkurranseskytter for å treffe noen på nært hold, sier et klubbmedlem som har konkurrert mot siktede.

Razzia

Væpnet politi aksjonerte mot 25-åringens leilighet for en uke siden. Ifølge etterforskningsleder Terje Lunde var dette en rutinemessig ransaking for å hente inn registrerte skytevåpen innenfor en radius ikke langt fra åstedet.

Mannen kontaktet advokat John Chr. Elden etter razziaen.

- Politiet bekreftet da skriftlig at det ikke forelå noen mistanke mot ham. Vi stusser over at han nå er siktet for drap. Min klient er overrasket over pågripelsen, opplyser Elden, som skal møte 25-åringen i Trondheim i dag.

Også 25-åringens bror sier til VG at han er overrasket over det som har skjedd. Broren tror ikke siktede og avdøde Mahmed Jamal Shirwac kjente hverandre fra før.

Politiet mener 25-åringen likevel kan knyttes til drapet. Ifølge etterforskningsleder Terje Lunde kjenner man ikke til noe angivelig motiv for ugjerningen.

Artikkelen fortsetter under bildet

DREPT: Politiet mener å ha pågrepet mannen som skjøt Mahmed Jamal Shirwac (46) med minst fem skudd. Foto: PRIVAT
DREPT: Politiet mener å ha pågrepet mannen som skjøt Mahmed Jamal Shirwac (46) med minst fem skudd. Foto: PRIVAT

Leter etter motiv

Dersom 25-åringen er skyldig har han trolig kjørt egen bil, og ikke vært passasjer i pirattaxien. Etter hva VG forstår er skuddene avfyrt fra utsiden av Shirwacs bil - muligens gjennom døren eller et åpent sidevindu.

Etterforskerne vil undersøke alle muligheter; fra et rasistisk motiv, via et oppgjør på grunn av tidligere konflikter - og til et tilfeldig møte i natten som endte i tragedie.

De etterlyste passasjerene har ikke meldt seg. Politiet ber dem fortsatt melde seg. Siktede er for øvrig ikke identisk med vedkommende som meldte fra om den drepte sjåføren på Ringvålveien utenfor Trondheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks