Hovedinnhold

Vil splitte opp lærerutdanningen

SÅR TVIL OM LOVLIGHET: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil undersøke med juristene fredag. Foto: Scanpix
SÅR TVIL OM LOVLIGHET: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil undersøke med juristene fredag. Foto: Scanpix
Den tradisjonelle allmennlæreren skal byttes ut med spesialister på enten barne- eller ungdomstrinnet, dersom regjeringen får det som den vil.

Denne saken handler om:

En av de viktigste endringene regjeringen vil gjøre for å forbedre lærerutdanningen er å hindre at noen elever risikerer å ha samme lærer gjennom hele grunnskolen, sier SV-statsrådene Tora Aasland og Bård Vegar Solhjell til Aftenposten.

Les også:- Norge sløser bort penger på skole.

Begge de to statsrådene peker på at det er store forskjeller på å undervise i matematikk i 10. klasse og å lære en seksåring å lese. Kulturforskjellene mellom barne- og ungdomstrinnet er også store, mener de to.

Må spesialiseres

Ved å splitte opp lærerutdanningen må lærerstudentene spesialisere seg på én av kulturene, sier Aasland og Solhjell.
Resultatet skal ifølge regjeringen bli sterkere faglige kunnskaper i få fag hos ungdomsskolelærerne, mens barneskolelærerne skal konsentrere seg om en bredere fagkrets og grunnleggende ferdigheter som å skrive, lese og regne.

Les også:Solhjell ber elevene varsle om «prøvejuks».

Forslaget blir fremmet i en stortingsmelding i januar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks