Hovedinnhold

Utdanningsdirektoratet sier nei til turboskole

TURBOSKOLE: Utdanningsdirektoratet er ikke positive til to års videregående. Foto:Roald, Berit/ SCANPIX
TURBOSKOLE: Utdanningsdirektoratet er ikke positive til to års videregående. Foto:Roald, Berit/ SCANPIX
I høst startet 22 elever i en spesialklasse på Bergen Handelsgymnasium for å fullføre videregående på to år. Det kan bli siste gang. Direktoratet mener elevene bruker for kort tid.

Denne saken handler om:

Utdanningsdirektoratet har avslått Hordaland fylkeskommunes søknad om å videreføre prøveprosjektet, skriver Bergens Tidende.

Årsaken er at ungdom har rett på tre års heltids videregående opplæring:
«Søknaden fra Hordaland fylkeskommune vil begrense rettigheter elever har etter opplæringsloven og krever således lovendring før å kunne gjennomføres», skriver direktoratet i sitt avslag.

Les også: 15.000 flere må ha spesialundervisning Professorer bekymret

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) vil ta saken opp i spørretimen på Stortinget.

- Utdanningsdirektoratet sier god dag mann økseskaft med sin argumentasjon. Dette er elever som selv velger å gjennomføre på kortere tid. Det kan ikke være en negativ ting. At elevene ikke får oppfylt rettighetene sine, er et merkelig argument, som får det til å høres mer ut som en plikt enn én rettighet å gjennomføre på maksimaltid, sier Warloe.

Les også: Sogn og Fjordane har de flinkeste elevene

Rektor Svein Heggheim ved BHG kaller Utdanningsdirektoratets avslag «svært formalistisk».

- Hvis de mener dette er lovstridig, burde de ikke godkjent forsøksprosjektet i utgangspunktet, sier rektoren.

I prøveprosjektet har elevene 38,5 timer undervisning i uken, mot 30 for dem som følger vanlig løp. I fellesfagene er undervisningen redusert med 25 prosent. Tiden brukes i stedet til studietid med veiledning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks