Hovedinnhold

Tidligere skolebyråd: - Tabbe å stoppe elevdeling på Bjerke

Robert Wright, tidligere skolebyråd for Kristelig Folkeparti i Oslo, mener det var feil av skolebyråden i Oslo å stoppe elevinndeling på Bjerke videregående skole

Denne saken handler om:

- Det var en stor tabbe av skolebyråden i Oslo å stoppe elevinndeling etter etnisk bakgrunn på Bjerke videregående skole, sier Wright.

BAKGRUNN: Oslo-skole deler elevene etter etnisitet

FÅR STØTTE: Rektor ved Bjekre videregående skole Gro Flaten. Foto: Sindre Murtnes
FÅR STØTTE: Rektor ved Bjekre videregående skole Gro Flaten. Foto: Sindre Murtnes

Den tidligere Oslo-politikeren mener skolens tiltak for å beholde flere «hvite» elever, som det er blitt betydelig færre av de siste årene, burde hatt livets rett.

- Skolen burde fått lov til å høste erfaringer av det den har gjort, sier han til Dagsavisen.

Wright, som er Oslos nye kirkeverge, har hatt to barn på skole i Groruddalen og er oppgitt over at skolebyråden nå stopper Bjerke videregåendes klasseinndeling etter etnisk bakgrunn, skriver Dagsavisen.

- Jeg har kull nummer to med barn på Stovner skole og ser hvordan de hvite elevene forsvinner. Noe som gjør at enda flere flytter og bytter skole, sier Wright, som trives på Stovner, men opplever at den «hvite» familien er under sterkt press.

Les også: Skolen ville ikke ha barndomsvennene Samrand (16) og Henrik (16) i samme klasse

- Noen av oss foreldre på Stovner jobber alt vi kan for å lage nettverk mellom de norske elevene. Ikke fordi vi ikke ønsker integrering, men vi ser at store grupper av fremmedkulturelle selv ikke ønsker å bli integrert, ifølge Wright.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks