Hovedinnhold

Sterke reaksjoner på forslag om lærerkåring

REAGERER: Ingrid Liland, leder i Elevorganisasjonen, liker ikke forslaget om å kåre «årets lærer». Foto: NILS BJÅLAND
REAGERER: Ingrid Liland, leder i Elevorganisasjonen, liker ikke forslaget om å kåre «årets lærer». Foto: NILS BJÅLAND
Bergen kommune foreslår å la elevene kåre «årets lærer» i Bergen, men både rektorer, lærere og elevorganisasjonen vender tommelen ned.

Denne saken handler om:

Kommunen inviterer Utdanningsforbundet, Norsk Skolelederforbund og ungdommens bystyre til valgkomiteen til en kåring av «årets lærer» i ungdomsskolen i Bergen. Premien skal være et studiestipend, men leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Grete Ingebrigtsen, er ikke nådig.

- Det er grunn til å tro at lærere og skoleledere vil motta dette som en dårlig spøk, i beste fall, en god del vil bli sinte, sier Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Hun avviser at kåringen vil bidra til å motivere lærerne, og varsler at forbundet ikke vil være med i noen jury.

- Det finnes så vidt vi vet ingen dokumentasjon på at tiltak som dette har noen som helst positiv virkning på lærernes jobbutførelse. Våre lærere ønsker heller ikke å bli gjenstand for elevenes ukvalifiserte synsing, sier hun.

- Vi kan ikke se at elevrådene har kompetanse til å vurdere lærere på denne måten. I verste fall kan dette bli show og synsing, sier Per Moland, leder for Norsk Skolelederforbund i Bergen.

Heller ikke elevenes representanter er positive.

- Det er ikke lett å plukke ut de beste lærerne, og jeg vet ikke helt hva en ønsker å oppnå med det, sier leder Ingrid Liland i Elevorganisasjonen.

Skolebyråd Filip Rygg (KrF) sier forslaget ikke er politisk behandlet.

- Forslaget kom fra en lektor. Vi ønsker å drøfte dette og har derfor invitert til et møte, sier Rygg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks