Hovedinnhold

Søker seg vekk fra lærer-krisen

Selveste kapteinen på Kristin Clemets lærerlandslag skulle løse lærerkrisen. Nå søker han seg bort fra skolen.

Denne saken handler om:

Iført prangende norsk landslagsdrakt og med en usvikelig tro på læreryrket, fortalte sjef-ambassadør Erlend Moen VGs lesere for knappe to måneder siden hvordan han skulle få flere unge til å ta lærerutdanning.

Basert på egen lærererfaring reiser han Skole-Norge rundt som skoleminister Kristin Clemets håndplukkede lærerambassadør. Skoleeksempelet på en lærer som stortrives, forteller levende om læreryrkets fortreffeligheter.

- Litt pinlig

Det han ikke sier til vordende lærerstudenter, er at han selv er i ferd med å søke seg bort fra skolen.

- Det er riktig at jeg har slengt inn en søknad om en jobb utenfor skoleverket, i organisasjonen MOT i Trondheim, bekrefter Moen.

Han synes det er litt pinlig at han selv ikke klarer å være superlojal mot den skolen han reiser rundt og reklamerer for. Men forklaringen er enkel, ifølge Moen, som under utdanningsminister Trond Giske (Ap) arbeidet med å rekruttere flere menn inn i skolen.

- Situasjonen er den at jeg de siste to-tre årene har jobbet som lærervikar ved Dalgård skole i Trondheim. Fra juni av er jeg uten jobb. Og på grunn av min familiesituasjon er jeg nødt til å få meg jobb i trondheimsområdet. Der er det svært vanskelig å få fast lærerstilling, forklarer Erlend Moen til VG.

Han understreker at hans høyeste ønske fortsatt er fast lærerjobb i skolen.

Hever hodet

Moen er nå ansvarlig koordinator for Utdanningsdepartementets lærerrekrutteringsprosjekt. Sammen med syv andre unge og engasjerte lærere og førskolelærere er målet å få flest mulig søkere til landets lærerutdanninger før søknadsfristen 15. april.

Til VG 31. januar i år sa Moen:

- Vi har bruk for flere unge, offensive og proffe folk som vil lykkes. I læreryrket kan du faktisk lykkes.

Etter knappe to måneders kampanje registrerer han at de lærerkollegene han møter er i ferd med å heve hodet litt mer både på grunn av økt status og bedre lønn.

Som så mange andre mannlige lærere de siste årene, er han selv interessert i å lykkes med en bedre betalt lederjobb utenfor skoleporten.

LAGLEDER: Kristin Clemet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks