Hovedinnhold

Skal bekjempe jødehat i norske skoler

JØDEHAT-MØTE: Leder av det mosaiske trossamfunn Anne Sender (til venstre) etter møtet med statsråd Kristin Halvorsen (SV) om situasjonen for jødiske barn i norske skoler Foto: Scanpix
JØDEHAT-MØTE: Leder av det mosaiske trossamfunn Anne Sender (til venstre) etter møtet med statsråd Kristin Halvorsen (SV) om situasjonen for jødiske barn i norske skoler Foto: Scanpix
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) har tatt initiativ til å nedsette en arbeidsgruppe som skal forsøke å bekjempe rasisme og jødehat i norske skoler.

Denne saken handler om:

- Jeg har snakket med mange lærere som syns det er vanskelig å takle de problemene som dukker opp med mobbing, rasisme og antisemittisme i norske skoler. Derfor inviterer vi representanter fra skole, politi og ulike trossamfunn til å ta del i arbeidsgruppen. Vi må få til et holdningsskapende arbeid, sier kunnskapsministeren.

HAR DU TIPS OM JØDEHAT I NORSKE SKOLER?
KONTAKT VG NETTS JOURANLIST HER.

Tro på resultater

Etter NRKs reportasjer om jødehat i norske skoler, har statsråden satt spørsmålet på sin dagsorden. Onsdag hadde hun møte med representanter fra Det Mosaiske Trossamfund.
Forstander Anne Sender er positiv til at det nå opprettes en arbeidsgruppe.

- Jeg tror at det kan komme noe konkret ut av det, sier Sender til NTB.

Hun mener det under en fellesnevner dreier seg om hva slags samfunn en vil ha, og at alt som dreier seg om rasisme og antisemittisme må tas på alvor.

- Norsk problem

- Vi har fått dette opp på et nasjonalt nivå, og da er sjansene bedre til å lykkes, mener hun.

Sender har ved flere anledninger knyttet antisemittiske holdninger opp mot muslimske miljøer, og sagt at det er her skoen trykker. Kristin Halvorsen er ikke enig i den konklusjonen.

- Det er ikke et muslimsk problem, men et norsk problem, fastslår hun.

Statsråden understreker også viktigheten av å skille mellom antisemittisme og staten Israels politiske linje.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks