Hovedinnhold

Se, en elev med bare syvere!

SUPER-VITNEMÅL: Maria Razmyslovich fikk historiske toppkarakterer på vitnemålet fra Bergen Katedralskole. Foto: Privat
SUPER-VITNEMÅL: Maria Razmyslovich fikk historiske toppkarakterer på vitnemålet fra Bergen Katedralskole. Foto: Privat
(VG Nett) Maria Razmyslovich (19) «sprengte» karakterskalaen og fikk bare syv-ere på vitnemålet.

Denne saken handler om:

Vanlige studenter kan «bare» få 6-ere på vitnemålet. Men på avgangskarakterene på vitnemålet til norsk-russiske Maria (18) fra Bergen Katedralskole står det bare 7-ere.

Årsaken til at hun sprengte karakterskalaen, er at hun går på skolens IB-linje, med et internasjonalt system der 7 er toppkarakter.

Les også:Tvillingpar fikk 37 seksere på vitnemålet

Men super-karakterene er ikke hverdagskost.

- Prestasjonen er ganske enorm, sier Erik Thomassen, koordinator for International Baccalaureate-programmet Maria har gått på til Bergens Tidende.

Ifølge avisen har ingen før fått like gode karakterer på skolen.

- Jeg er veldig overrasket. Det er veldig vanskelig å få toppkarakterer på IB-linjen. Jeg har jobbet og gjort mitt beste, men likevel forventet jeg ikke å få toppkarakterer, sier Maria til VG Nett.

Hun og hennes russiske mor flyttet til Bergen for bare tre år siden. Likevel fikk hun toppkarakterer også i norsk som fremmedspråk.

- Hjemme er de veldig, veldig fornøyde. Min mor hadde også veldig gode karakterer i hele sitt liv, og hun oppfordrer meg til bare å fortsette.

Les også:Facebook-studenter får dårligere karakterer

- Ikke nerd

Etter at hun ble intervjuet av Bergens Tidende, har hun fått mange reaksjoner fra venner og kjente, og det har rent inn med meldinger på SMS og Facebook.

- Jeg måtte si mange ganger til journalisten at jeg ikke er nerd, men jeg må nesten gjenta det, ellers får folk feil inntrykk, sier Maria.

Hun bedyrer at hun også har hatt et liv utenom leksepugging. På skolen har de også et program der elevene må delta i kreative aktiviteter, gym og frivillig arbeid.

Les også:Moshe (11) er ekspert på astrofysikk

Vil jobbe internasjonalt

Og 19-åringen har allerede rukket å skaffe seg en imponerende CV. I tillegg til IB-grad og fullført videregående fra Russland har hun brukt fritiden godt.

- Jeg har danset tango, deltatt i elevrådet og internasjonale dager på skolen, og deltatt på en konferanse for europeisk samarbeid arrangert av OSSE der vi vant en konkurranse, forteller Maria.

Nå vil hun bruke toppkarakterene for å sikre seg drømmejobben.

- Jeg har tenkt å studere internasjonal politikk i Oslo. Jeg har en drøm om å jobbe enten i OSSE, FN eller med norsk-russiske relasjoner. Men jeg har ikke en gang kommet inn på universitetet, jeg må studere og få gode karakterer før vi snakker jobb, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks