Hovedinnhold

Offentliggjorde oppgaver dagen før landsomfattende eksamen

<p>LA UT EKSAMEN: Dagen før engelskeksamen for 10.-klassinger la Lundehaugen ungdomsskole ut en lydfil med hele eksamensoppgaven på Its Learning.</p>

LA UT EKSAMEN: Dagen før engelskeksamen for 10.-klassinger la Lundehaugen ungdomsskole ut en lydfil med hele eksamensoppgaven på Its Learning.

Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD, NTB SCANPIX
Lundehaugen ungdomsskole i Sandnes la torsdag ut en lydfil på læringsplattformen Its learning som inneholdt alle spørsmålene til engelsk-eksamenen som ble avholdt over hele landet fredag.

Denne saken handler om:

Lydfilen var ment for elever med lese- og skrivevansker, og skulle fungere som hjelp etter at eksamensoppgavene var publisert.

– Det er rett og slett en feil at den ble lagt ut for tidlig. Vi pleier å publisere forberedelsesmateriell på Its learning i forkant av eksamen, men lydfilen skulle selvsagt ikke med. Dette er svært uheldig, og vi må bare beklage, sier rektor ved Lundehaugen ungdomsskole, Randi Rønneberg Bustnes til VG. 

Les også: Skoler og elever kan kreve annullert norsk-eksamen i videregående

Oppgavene som ble offentliggjort i lydfilen var til en skriftlig engelsk-eksamen for avgangselevene på 10.-trinn, og er identisk for hele landet.

I hvor stort omfang lydfilen har spredt seg blant elevene er ikke Bustnes sikker på, men den skal ha vært tilgjengelig på siden i tre-fire timer.

Les også: Elever med dysleksi kan slippe fremmedspråk

– Det har nok gått noen tips rundt omkring, forteller Bustnes.

Saken er nå oversendt Utdanningsdirektoratet og Fylkesmannen i Rogaland for videre behandling.

– Vi er kjent med at det har vært en hendelse hvor noen elever har fått tilgang til eksamen i engelsk. Vi ser svært alvorlig på slike hendelser, sier divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet, Sissel Skillinghaug.

Utdanningsdirektoratet jobber nå med å få en oversikt over situasjonen og omfanget av den. Tiltak, inkludert annullering av eksamenen, vil bli vurdert fortløpende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks