Hovedinnhold

Norske studenter klarer ikke matematikk for barn

Nye studenter er så dårlige i matematikk at de sliter selv med oppgaver fra ungdomsskolen, viser ny undersøkelse.

Denne saken handler om:

Undersøkelsen fra Norsk Matematikkråd er gjennomført blant 7.215 nye studenter, og avslører at selv de beste studentene sliter med ungdomsskoleoppgaver.

Enkel prosentregning og brøkregning er rett og slett for vanskelig, og i snitt klarer studentene bare under halvparten av oppgavene som stort sett er hentet fra ungdomsskolen. Undersøkelsen er gjennomført jevnlig siden 1982, og nivået fortsetter å synke. Særlig er det de kommende sivilingeniørene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) som sakker akterut. Disse studentene må ha full fordypning i matte fra videregående skole for å komme inn. Likevel svarer de feil på fire av ti oppgaver, skriver Aftenposten.

- Manglende kunnskaper på grunnivået i matematikk kan ha store konsekvenser for kvaliteten på sentrale utdanninger i vårt tekniske og teknologiske samfunn. En bør diskutere om man kan slå seg til ro med forholdene, sier lektor Anne Rasch-Halvorsen ved Høgskolen i Telemark.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks