Hovedinnhold

Nesten 7.500 elever uten skoleplass

Etter at førsteinntaket til videregående opplæring var klart, har 7.418 søkere fått dårlige nyheter. De har ikke fått tilbud om skoleplass.

Denne saken handler om:

Men de som ikke har hatt hellet med seg, må ikke fortvile - de vil få tilbud om plass etter at andreinntaket er klart i august, skriver Utdanningsnytt.

Står du uten skoleplass?Kontakt VG Netts journalist her! 

220.000 elever har nå fått svar på søknaden sin til videregående utdanning. I Finnmark har kun 81 prosent av søkerne fått plass på skolen og linjen de helst ville inn på. Ellers i landet er prosentandelen mellom 87 og 90 prosent.

I Troms har derimot elevene kommet godt ut av førsteinntaket. De har alle søkerne med rett på plass nå fått tilbud om det.

I Hordaland har 852 ungdommer med rett på skoleplass fått beskjed om at de ikke hadde hellet med seg i førsteinntaket. Mange av disse har ifølge inntakslederen i fylket, Nils Skavhellen, svake karakterer og har søkt på svært populære linjer og skoler med høye inntakskrav. De som har svake karakterer bør oppgi flere studieønsker, mener han.

- Enkelte av dem har bare søkt på for eksempel medier og kommunikasjon, og med et snitt på 2.5 kommer de ikke inn der. Når vi skal fordele plasser må vi bare gi dem et tilfeldig tilbud, og da skal det noe til at vi treffer, sier Skavhellen til Utdanningsnytt.

Takker nei

Hvert år er det mange unge som ikke tar imot den videregåendeplassen de får tilbud om. I Hordaland alene er det hvert år mellom 300 og 400 elever som ikke svarer på om de vil ha den plassen de har fått tilbud om, forteller Skavhellen.

- Når de ikke svarer, mister de tilbudet, og hva disse ungdommene gjør de neste årene, er ikke lett å si, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks