Hovedinnhold

Mot nytt lærebokkaos til høsten

FORSINKELSER: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) håper problemer med manglende skolebøker ikke blir like stort som i fjor. Foto: Jan Petter Lynau
FORSINKELSER: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) håper problemer med manglende skolebøker ikke blir like stort som i fjor. Foto: Jan Petter Lynau
Heller ikke den kommende høsten kan alle elever som skal ha lærebøker på nynorsk regne med å få dem ved skolestart.

Denne saken handler om:

Det er rapporter både fra forlagene og fylkeskommunene som viser at ting vil ta tid også høsten 2008.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) håper krisen ikke blir like stor som sist høst.
- Jeg tror ikke det skal bli så ille som sist, men noen elever vil måtte vente, og særlig de som skal ha nynorskutgaver, sier Solhjell til Stavanger Aftenblad.

Mens noen forlag lager nynorskutgaver av lærebøkene senere enn bokmålsutgavene, hender det også at nynorskversjonene sløyfes. Sju fylkeskommuner sier dessuten at de ikke kontrollerer om lærebøkene leveres på begge målfører, til tross for at begge versjonene ifølge loven skal foreligge samtidig, og til samme pris.

Kunnskapsministeren går ikke så langt som å kalle læreboksommelet for diskriminering av nynorsk, men mener det dreier seg om mangel på engasjement for å få fram nynorskutgavene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks