Hovedinnhold

Mistenker skoler for å ha jukset med nasjonale prøver

Skoler i Aust-Agder kan ha pyntet på de nasjonale prøvene ved å gi for mange fritak for å bedre resultatene.

Denne saken handler om:

I fjor gjorde elevene i Agderfylkene det klart dårligst i lesing på de nasjonale prøvene. I år ligger de på landsgjennomsnittet, skriver Vårt Land.

Samtidig er andelen av elever som har fått fritak fra de nasjonale prøvene doblet fra 3 prosent i fjor til 6 prosent i år.
Ved å frita elever med dårligere resultater kan gjennomsnittet for skolen gå opp.

Utdanningsdirektør Karen Junker er forbauset og bekymret. Hun hadde ikke ventet en så stor endring fra fjoråret. Nå har hun innkalt skoleledelsen i kommunene inn på teppet.

- Det kan hende at for mange har fritatt elever med spesialundervisning. Spesialundervisning gir grunnlag for å vurdere fritak, men skal ikke automatisk gi fritak. Man kan få en mistanke om at elever har blitt fritatt for å bedre resultatene, sier Junker.

Utdanningsforbundet mener nå at de nasjonale prøvene er i ferd med å miste sin legitimitet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks