Hovedinnhold

Matteeksamen til stryk i nynorsk

OPPRØRT: Språkrådets Sylfest Lomheim mener det er hårreisende at årets matteeksamen på nynorsk har 20 skrivefeil. Foto: Marte Vike Arnesen
OPPRØRT: Språkrådets Sylfest Lomheim mener det er hårreisende at årets matteeksamen på nynorsk har 20 skrivefeil. Foto: Marte Vike Arnesen
20 rene språkfeil i nynorskutgaven av årets matematikkeksamen er hårreisende og resultat av en dårlig holdning, mener direktør Sylfest Lomheim i Språkrådet.

Denne saken handler om:

Lektor Trond Otto fra Sola i Rogaland ble sjokkert da han fant feilene i 10. klasseoppgaven som Utdanningsdirektoratet har sendt ut.

- Flere av elevene mine kunne skrevet denne eksamensoppgaven bedre enn Utdanningsdirektoratet har fått til, sier Otto til Stavanger Aftenblad.

Særlig er han frustrert over alle bokmålsordene som har sneket seg inn i teksten.

Blant feilene er «hvor» i stedet for «kor», «tall» i stedet for «tal», «gutter/guttar» for «gutar» og «utenfor» for «utanfor».
Direktør Sylfest Lomheim i Språkrådet etterlyser en god språkholdning.

- Dette ville ikke skjedd i gamle dager. Dette er et resultat av dårlig holdning til språket. Det er nedslående. Utdanningsdepartementet bør legge seg flat. Dette er rett og slett hårreisende, sier Lomheim.

Utdanningsdirektoratets pressekontakt, Kristine Strømmen, opplyser at alle eksamensoppgaver språkvaskes av eksterne fagpersoner og at direktoratet ikke fått andre henvendelser om denne oppgaven.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks