Hovedinnhold

Hver åttende dag legges en barneskole ned

KUNNSKAPSMINISTER: Kristin Halvorsen (SV). Her møter hun lærerne på Bjørnholt skole i 2010. FOTO: MAGNAR KIRKNES
KUNNSKAPSMINISTER: Kristin Halvorsen (SV). Her møter hun lærerne på Bjørnholt skole i 2010. FOTO: MAGNAR KIRKNES
Siden de rødgrønne tok over makten i 2005 er det blitt 355 færre offentlige grunnskoler i Norge.

Mens 421 skoler er lagt ned, er det bare kommet 66 nye, melder TV 2.

I snitt er dermed en skole blitt stengt hver åttende dag, og vi har i dag 355 skoler mindre enn vi hadde før de rødgrønne tok over. Det viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) forklarer skolenedleggelsene med at skolene blir så små at miljøet blir for lite på skolen.

- Halvparten av disse skolene hadde 34 eller færre elever. Det kan også bli for lite miljø blant lærerne slik at det skaper faglige utfordrende for å holde en god skole, sier Halvorsen til TV-kanalen.

Samtidig som at mange små skoler legges ned, har de blitt 38 flere private grunnskoler i landet. I flere tilfeller har foreldrene startet skoler for å gi barna en skole i nærområdet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks