Hovedinnhold

- Gutters dataspilling gjør dem dårlige i lesing

SKADELIG? Utdanningsforbundet mener at gutters dataspilling går utover leseferdighetene. Foto: Mattis Sandblad
SKADELIG? Utdanningsforbundet mener at gutters dataspilling går utover leseferdighetene. Foto: Mattis Sandblad
Norske elever leser bedre, men guttene lever i en annen verden, ifølge PISA-tallene som ble lagt fram tirsdag. Utdanningsforbundet mener at mye dataspilling er årsak til at guttene leser dårlig.

Denne saken handler om:


- Kjønnsforskjellene vi ser er alvorlige og til ettertanke. Dette er ikke et særnorsk fenomen, men noe vi ser i alle PISA-land, sier Utdanningsforbundets leder Mimi Bjerkestrand til Aftenposten.

Les også:  Norske elever er blitt bedre

Skolen er avhengig av drahjelp fra foreldrene for å skape leselyst hos barna, mener hun.

- Hvis man skal bruke mer tid på lesing, må man bruke mindre tid på noe annet. Foreldre bør sørge for at barna bruker mindre tid foran skjermen og mer tid på bøker. I disse førjulstider er min oppfordring til foreldre og besteforeldre å kjøpe gode bøker til barna til jul, sier Bjerkestrand.

Lite tid til bøker

I forkant av PISA-undersøkelsen har forbundet gjennomført en undersøkelse der rektorer blir bedt om å svare på hva de tror er årsak til at elever leser dårlig.

47 prosent svarer at elevene bruker for lite tid til bøker og lesing og for mye tid på sosiale medier, TV og spill. Lite engasjerte foreldre utgjør 44 prosent av svarene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks