Hovedinnhold

Fullstappet universitet i Bergen

For første gang på mange år er det ingen studieplasser igjen ved universitetet i Bergen.

Denne saken handler om:

Etter hovedopptaket til landets universiteter og høgskoler ble klart mandag, er det over 4.000 ledige studieplasser på restetorget. Men ikke en eneste en av dem er å finne på universitet i Bergen.

- Det er helt fullt. Der har du forklaringen, sier opptaksleder Svein Jarle Nymark ved Universitetet i Bergen (UiB) til Bergens Tidende.

Ny situasjon

Tilstandene ved de andre universitetene er en helt annen. Universitetet i Tromsø kan tilby studieplasser ved hele 44 ulike studier, blant annet statsvitenskap, engelsk, fysikk eller lærerutdanning. På universitet i Oslo kan etternølere finne seg en studieplass ved sju forskjellige studier.

Over 1.000 flere personer søkte om opptak ved Universitet i Bergen i år, sammenlignet med i fjor. Det tilsvarer en økning på 13,5 prosent.

- Dette er en ny situasjon for vår del. Vi synes det er positivt at Universitetet i Bergen har greid å fylle opp alle plassene gjennom hovedopptaket. Men jeg skjønner jo at det er skuffende for dem som hadde regnet med å skaffe seg en plass på restetorget, sier Nymark.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks