Hovedinnhold

Fortsatt ingen Steiner-planer

(VG Nett) I 2006 krevde Utdanningsdirektoratet endringer i Steinerskolens læreplaner. Fortsatt nekter privatskolen å inrette seg etter Kunnskapsløftet.

Denne saken handler om:

- Vi synes de er for opptatt av å telle timer samt å prøve å finne kriterier som kan være målbare når det læring og kunnskap, sier prosjektleder Dagny Ringheim i Steinerskoleforbundet til NRK.

Siden høsten 2006 har Steinerskoleforbundet forsøkt å få Utdanningsdirektoratet til å godkjenne deres læreplan.

Utdanningsdirektoratet krever at Steinerskolene retter seg etter Kunnskapsløftet og mener skolene må øke undervisningsmengden i norsk, matematikk og engelsk.

Steinerskolen hevder på sin side at kravene hindrer dem å drive som et alternativ til den offentlige skolen.

Klager til departementet

Krangelen mellom Utdanningsdirektoratet og Steinerskolen fortsetter nå i Kunnskapsdepartementet.

Ifølge Steinerskoleforbundet er det uholdbart at staten skal detaljstyre undervisningen på hvert klassetrinn.

- I mangfoldsåret burde man ha plass til mer enn en skoletype, påpeker Ringheim.

Utdanningsdirektoratet er ikke overbevist.

- Fra Utdanningsdirektoratets side skal vilkårene oppfylles for at en godkjenning skal kunne effektueres, understreker Øystein Rovde, fungerende avdelingsdirektør i direktoratet.

Til og med forrige skoleår har Steinerskolen hatt dispensasjon til å drive uten godkjente læreplaner. Sannsynligvis får de fortsette med de samme, gamle læreplanene også i skoleåret som starter om to uker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks