Hovedinnhold

BI-studenter stryker oftere enn andre studenter

11,6 prosent av BI-studentene strøk i løpet av våren.

Denne saken handler om:

Strykprosenten ved BI er dermed høyere enn for studenter flest, viser nye tall fra Database for statistikk om høyere utdanning.

De siste to årene har andelen BI-studenter som stryker, ligget på 10,3 prosent, skriver Universitetet i Oslos universitetsavis Universitas.

– De høyeste strykprosentene og det høyeste antallet studenter er på førsteårskursene, noe som trekker opp snittet i forhold til påfølgende år i studiene, der strykprosenten er lavere, skriver Kjersti Gummerson, administrasjonssjef for programområdet Bachelor ved Handelshøyskolen BI i en epost til avisen.

Hun understreker at strykprosenten gjelder samlet for alle studentene – også enkeltkursdeltakere og årsenheter.

De siste tallene fra Database for statistikk om høyere utdanning viser for øvrig at strykprosenten ligger på 9,7 prosent ved Universitetet i Nordland, 9,1 prosent ved Universitetet i Stavanger, 8,4 prosent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og 8,3 prosent ved Universitetet i Tromsø.

Ved Universitetet i Oslo strøk 5,9 prosent av studentene denne våren. I Oslo var ellers strykprosenten ved Den norske Eurytmihøyskolen og Høyskolen for ledelse og teologi henholdsvis 19,2 og 12,4 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks