Hovedinnhold

30 elever i masseslagsmål

(VG Nett) Rundt 30 elever skal ha vært innblandet i slåsskamp på Vennesla videregående skole fredag ettermiddag.

Denne saken handler om:

Flere personer som ikke hørte hjemme på skolen, skal ha dukket opp opp med balltre og kniver.

- Vi fikk melding om slagsmål på Vennesla videregående skole klokken 12:45. Personer fra skolen og noen som har kommet til skolen fra byen var involvert. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, sier Vidar Neset, operasjonsleder ved Agder politidistrikt til VG Nett.

Ifølge Fædrelandsvennen skal rundt seks politibiler ha rykket ut til skolen da ungdommer fra Kristiansand og Vennesla gikk til angrep på hverandre i skolegården.

- Det var rundt 15 personer av utenlands opprinnelse som plutselig kom opp på skolen, sier en anonym kilde til avisens nettutgave.

Bakgrunnen for masseslagsmålet skal være konflikter mellom to ungdomsgjenger.

- Det har vært flere episoder mellom to rivaliserende ungdomsgjenger det siste halvannet året. Den ene gjengen er av utenlandsk opprinnelse, den andre gjengen er mer lokal med både etnisk norske og elever av utenlandsk opprinnelse, sier Thorkild Haus, rektor ved Vennesla videregående skole til VG Nett.

Balltre

- Elevene satt inne og hadde time, de ble kalt ut, jeg går ut fra at de fikk melding via sms om at de var feige hvis de ikke kom ut, forteller han.

Ute i skolegården braste så rundt 30 ungdommer sammen.

- Det ble slått og sparket, og det var et balltre involvert. En elev fikk mindre skader i ansiktet, sier Haus til VG Nett. Ifølge vitner Fædrelandsvennen har snakket med skal det også ha vært kniver.

- Jeg opplever dette som fryktelig leit. Det er viktig for oss at elevene skal føle seg trygge på skolen, sier rektor til VG Nett.

Varslet

Skolen skal ha blitt varslet om det mulige angrepet og var forberedt.

- Vi var blitt varslet på forhånd og informerte politiet i dag tidlig om at noe kunne skje. En ansatt patruljerte også uteområdet her, derfor fikk vi slagsmålet rimelig raskt under kontroll, sier Haus til VG Nett.

Nå ønsker rektor å få gjengene i tale.

- Vi må prøve å få hele elevgruppa til å se hvor dumt det er å prøve og løse konflikter med vold. Mandag skal vi snakke med elevene og oppfordre alle til dialog, sier Haus til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks