Hovedinnhold

- Gigant-cruiseskip stoppet av lik

STOPPET OPP: «Jewel of the Seas» er i ettermiddag på vei mot Amsterdam. På vei ut fra Oslo ble skipet hindret av et lik som fløt i vannet. Foto: MMS-foto: Frank Thrana
STOPPET OPP: «Jewel of the Seas» er i ettermiddag på vei mot Amsterdam. På vei ut fra Oslo ble skipet hindret av et lik som fløt i vannet. Foto: MMS-foto: Frank Thrana
(VG Nett) Mens «Jewel of the Seas» snudde i Oslo havn, oppdaget sjokkerte passasjerer et lik som fløt i sjøen bare noen meter fra skipet.

Denne saken handler om:

- Båten skulle til å snu snuten utover. Hadde den ikke stoppet opp, så hadde båten kommet inn i liket, sier båtpassasjer Frank Thrana til VG Nett.

Det gigantiske cruiceskipet fra rederiet Royal Caribbeans skulle i ettermiddag forlate Oslo på vei mot Amsterdam. Thrana forteller at skipet ble liggende rolig en stund mens politi- og ambulansebåter kom til stedet.

- Madammen og jeg trodde først det var en bøye, men vi skjønte raskt at det var et lik. Da varslet jeg nærmeste medarbeider på skipet, sier Thrana.

Plukket opp lik

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt bekrefter at en person er plukket opp fra sjøen.

- Foreløpig kan vi ikke si noe om hvem det er og hvordan liket havnet i sjøen. Det er ingen ting som tyder på at personen har noe å gjøre med cruiceskipet, sier Grøttum.

- Ikke mye forsinket

«Jewel of the Seas» er et av to skip fra Royal Caribbeans som har vært i Oslo i dag. Verdens største cruiceskip, «Independence of the Seas», ligger fortsatt til kai i Oslo.

Les også:Her ankommer verdens største

Markedssjef Ellen Stebekk i Royal Caribbeans sier det ikke er noe som tyder på at den omkomne har noe å gjøre med deres skip.
- Skipet skulle forlate Oslo klokken 17. Det ble neppe mye forsinket, men vi holder på å undersøke litt med omstendighetene nå, sier Stebekk til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks