Hovedinnhold

Jensen om Støre som statsminister: Betyr økt innvandring til Norge

<p><b>UT MOT STØRE:</b> Siv Jensen åpnet i dag valgåret 2017 med å angripe Arbeiderpartiet. Bildet er fra en partilederduell med Ap-leder Jonas Gahr Støre i valgåret 2015.</p>

UT MOT STØRE: Siv Jensen åpnet i dag valgåret 2017 med å angripe Arbeiderpartiet. Bildet er fra en partilederduell med Ap-leder Jonas Gahr Støre i valgåret 2015.

Foto: Mathias Jørgensen, VG
Som ventet gikk Siv Jensen til frontalangrep på AP-leder Jonas Gahr Støre da hun i kveld holdt sin første tale i valgåret 2017.

Denne saken handler om:

Når det nå skal kjempes om stemmene frem mot valget, var det et hardt utspill på innvandring Siv Jensen valgte å starte valgåret med. I en tale på Facebook i kveld manet hun til kamp mot Ap på innvandringsområdet.

– Det er uklart hvilken vei innvandringspolitikken vil ta hvis Støre får bestemme, hevdet Frp-lederen, og spurte hvem Ap skal samarbeide med hvis de kommer i regjering.

Vil stramme inn mer

Også i 2015 utropte Siv Jensen Arbeiderpartiet som hovedmotstander, da før kommunevalget.

– Det eneste vi vet at Støre sikler etter statsministerstolen, og det kunne vi se i VG tidligere denne uken. Uansett hva han velger, Jonas, betyr det økt innvandring til Norge, sier Siv Jensen tirsdag kveld.

– Arbeiderpartiet betyr økt innvandring. Mens Jens Stoltenberg hadde en relativt moderat tilnærming, har Jonas valgt en annen retning, sier Jensen og pekte igjen på Aps landsstyrevedtak fra 2015 om å ta imot 10.000 syriske flyktninger.

I 2015 tok en million mennesker seg sjøveien til Europa i den store flyktningkrisen, og 31.000 kom til Norge.

– Signalet han sendte la grunnlaget for tidenes asyltilstrømning til Norge og Frp måtte rydde opp, sier Jensen.

Siv Jensen kritiserte også at Ap gikk mot de nye integreringsmottakene.

– Denne stakkarsliggjøringen som Ap har, i tilnærmingen til dem som søker asyl i Norge, det er en trussel mot vårt velferdssamfunn. Derfor skal ikke Frp vike en tomme i innvandringspolitikken, sier Jensen.

Les også: Reham (30) måtte skrive kontrakt for å få plass på de nye «supermottakene»

– Vi trenger hver eneste stemme vi kan få for å stramme inn enda mer, erklærte Frp-lederen.

Ap: – Desperate

Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, slår tilbake:

– Det lover dårlig for valgkampen at FrP og Siv Jensen allerede begynner å bli desperate. Partiet har problemer med å svare for egne løftebrudd, som bensinpriser og bompenger, og prøver å avlede ved å komme med usanne angrep på Arbeiderpartiet, sier hun i en skriftlig kommentar.

– Arbeiderpartiet står for en streng og rettferdig innvandringspolitikk, og vi bidro til raske tiltak da Frp og regjeringen mistet kontrollen med tilstrømmingen over Storskog. Samtidig er vi opptatte av at de som har fått opphold skal integreres, lære språk, komme seg i aktivitet og arbeid.

I et intervju med VG mandag erklærte Støre at han er klar for å bli statsminister. Aps oppslutning økte stødig gjennom 2016 og i en måling utført av InFact for VG i desember knuste han Erna Solberg.

– Vi har samarbeidet godt med SV og SP. Det nye er at vi holder døren åpen for sentrum, sa Støre til VG.

Les også: Erna Solberg i stort nyttårsintervju: – 2016 har gått bedre enn jeg trodde

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks