Hovedinnhold

Simonsen ekskludert fra Frp

(VG Nett) Sentralstyret i Frp ekskluderte fredag kveld stortingsrepresentant Jan Simonsen.
-Frp har etter en helhetsvurdering funnet at det er best for begge parter at vi skiller lag, sier partiets generalsekretær Geir Mo til NTB.

Det var alt partiledelsen ville si. Partileder Carl Ivar Hagen unngikk pressen og ingen andre ville si noe.

- Ganske typisk

-Dette er ganske typisk. De gir ingen konkret begrunnelse. I et normalt parti krever en eksklusjon en dyp politisk uenighet, eller at man har gjort noe alvorlig. Det er min forbindelse med de andre utstøtte Frp-representantene som Hagen ikke tålte. Alle de tingene han anfører mot meg var kjent av velgerne og Rogaland Frp lenge før jeg ble nominert, sier Simonsen til NTB.

-Men Hagen fikk en anledning i TV 2 programmet "Rikets tilstand" og utnyttet det for alt det var verdt, sier han.

I hardt vær

Jan Simonsen havnet i hardt vær etter at dokumentaren Rikets Tilstand i TV2 avslørte at han skal ha benyttet sin stilling som stortingsrepresentant til å skaffe en venn skjenkebevilling. Vennen er tidligere dømt til fengsel i fire år i Tyskland for organisering av seksuelle tjenester der han koblet unge gutter ned til 14 år med horekunder.

Simonsen benekter at han har gjort noe galt, og hevder at Frp vil ekskludere ham for å hevne at han støttet Vidar Kleppe da Kleppe ble ekskludert fra partiet tidligere i år.

Partiets landsstyre er ankeinstans i saken.

Mister plass

Når Jan Simonsen nå blir ekskludert fra partiet, mister han også plassen i Frps stortingsgruppe, men ikke retten til å være stortingsrepresentant.

Simonsen er personlig valgt inn, og vil beholde plassen som uavhengig representant.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks