Hovedinnhold

Siktet for drap på samboerens eksmann

Satt allerede i avhør da offeret ble meldt savnet

ETTERFORSKNING: Politiet foretar undersøkelser ved stedet der den savnede mannen sist ble sett natt til søndag. Den ene siktede sier mannen ble drept i selvforsvar. Foto: Rune Melby
ETTERFORSKNING: Politiet foretar undersøkelser ved stedet der den savnede mannen sist ble sett natt til søndag. Den ene siktede sier mannen ble drept i selvforsvar. Foto: Rune Melby
LILLESTRØM (VG Nett) Natt til søndag skal den nå drapssiktede mannen ha angrepet samboerens eksmann for andre gang på to uker. Han hevder drapet skjedde i selvforsvar.

- Mannen vil bli siktet for forsettlig drap etter at han erkjente i politiavhør å ha tatt livet av avdøde, opplyser politiadvokat Kåre Kalvø til VG Nett.

I tillegg til den drapssiktede mannen har politiet pågrepet en 35 år gammel kvinne. Etter det VG Nett kjenner til, har den siktede kvinnen tidligere vært gift med 49-åringen som nå er drept. Den avdøde er tidligere dømt for vold og trusler mot eks-kona.

Den pågrepne kvinnen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med den fatale voldsepisoden natt til søndag, og politiet vurderer fortløpende om siktelsen også skal utvides til å gjelde drap for henne.

- Drept i selvforsvar

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Kåre Kalvø (t.v.) og konstituert lensmann ved Aurskog-Høland lensmannskontor Ola Fallang (t.h.). Foto: Jarle Brenna
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Kåre Kalvø (t.v.) og konstituert lensmann ved Aurskog-Høland lensmannskontor Ola Fallang (t.h.). Foto: Jarle Brenna

Den siktede mannens advokat sa tidligere i dag til VG Nett at drapet skjedde i selvforsvar.

Den siktede mannen har ifølge advokaten forklart politiet hvor liket skal være gjemt, et sted over grensen i Sverige. Liket ble funnet ved 21-tiden torsdag kveld etter instruksjoner fra siktede.

Da familien til den drepte 49-åringen meldte ham savnet på Sørum lensmannskontor onsdag, mistenkte politiet umiddelbart at vedkommende hadde vært utsatt for noe kriminelt.

Da savnetmeldingen ble levert satt allerede den nå drapssiktede mannen i avhør på Aurskog-Høland lensmannskontor. Han ble da utspurt av en etterforsker i forbindelse med at den savnede 49-åringen hadde anmeldt ham for vold 11. februar.

- Den dreier seg om en stygg voldsepisode. Utfra erklæringen til legen som behandlet ham, kunne det lett gått galt. Han ble ikke siktet for drapsforsøk, men marginene er veldig små i slike voldssaker, opplyser Kalvø.

I onsdagens avhør ble mannen også konfrontert med at 49-åringen nå var savnet, men han nektet for å ha noe med det å gjøre.

- Kom tilbake

Også den første voldsepisoden fant sted i huset i Aurskog, hvor den drepte mannen og den siktede kvinnen har bodd sammen i fire år. Ifølge politiet var det kvinnens nye kjæreste som utførte volden for 11. februar.

- Men hun var tilstede, bekrefter Kalvø.

49-åringen var nå bosatt i nabokommunen Sørum, men lørdag kveld eller natt til søndag reiste han igjen til ekskonas hus på Aurskog.

- Vi har en klar oppfatning om hvorfor han kom tilbake, sier Kalvø.

Politiet mener drapet skjedde inne i boligen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker imidlertid ikke politiet å være mer konkrete. Politiet føler seg foreløpig ikke helt sikre på hva slags rolle den pågrepne kvinnen har hatt i drapet.

- Hun var tilstede da det skjedde. Men om hun deltok direkte i drapet, medvirket til det eller har bidratt til å skjule det som skjedde, vil den videre etterforskningen bringe klarhet i, forteller Kalvø.

Kvinnens forsvarer Gunhild Lærum sier til VG Nett at hennes klient har det svært vanskelig.

- Hun får nå psykiatrisk hjelp. Hun er helt klar på at hun ikke er skyldig i legemsfornærmelse eller drap, sier Lærum.

- Vil samarbeide

Da etterforskerne på Lillestrøm politistasjon i dag innkalte mannen til et nytt avhør, innrømmet kvinnens kjæreste å stå bak drapet.

- Han har forklart at han tok livet av vedkommende, men ikke hvorfor han gjorde det. Han er erkjent hva som skjedde, men ikke straffskyld, sier politiadvokat Kåre Kalvø.

Den drapsssiktede mannen har samtykket til fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, og ifølge forsvarer Sigmund Øien er han klar til å gå i nye avhør.

- Han vil samarbeide med politiet for å oppklare hele denne saken. Han har vært i et kort avhør, og vil senere gå inn i en detaljert forklaring, sier Øien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks