Hovedinnhold

Gravid 18-åring banket opp. Fosteret døde:

- Siktet erkjenner å ha gjort noe han ikke burde

(VG Nett) En 18 år gammel mann som er siktet for forsøk på grov legemsfornærmelse av en gravid jente, erkjenner ikke straffskyld.

En 17-årig jente og en 18 år gammel mann, begge fra Ålesund-distriktet, er pågrepet etter at en 18 år gammel gravid kvinne ble overfalt og utsatt for grov vold. Kvinnen hevder hun mistet fosteret som en følge av mishandlingen. Den 18 år gamle mannen er, ifølge Sunnmørsposten, barnefaren.

Vet du noe om denne saken? Tips oss her!

Mannens advokat, Erling Flisnes, sier til VG Nett lørdag kveld at 18-årignen ikke erkjenner straffskyld.

- Han erkjenner at han har vært med noe han ikke burde vært med på. Men han erkjenner ikke straffskyld, sett i forhold til siktelsen.

- Hva er hans forklaring til hendelsen?

- Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på det nå, sier han.

Les også:Gravis 18-åring banket opp - fosteret døde

- Tar det tungt

Den unge kvinnen skal ha spontanabortert etter å ha blitt slått og sparket gjentatte ganger. Hun ble angrepet ved Lerstad barneskole i Ålesund onsdag kveld. Politiet mener jenta på 17 år utførte selve voldshandlingen, mens mannen er sterkt medvirkende i planleggingen av angrepet. Mannen ble pågrepet på åstedet like etter hendelsen, mens 17-åringen ble arrestert i Ålesund sentrum litt senere på kvelden.

- Han tar denne saken svært tungt og synes saken er lei, sier Flisnes.

Tilsto på blogg

Et spesielt moment med saken er at den 17-årige jenta tilsto overfallet i en blogg. Jenta (18) som ble overfalt er også en aktiv blogger. Det er der hun hevder at hun spontanaborterte som følge av mishandlingen. Men dette er ikke en del av grunnlaget for politiets siktelse.

- De siste opplysningene som har kommet frem om at fosteret skal ha dødd som en følge av den volden som er utført er ukjent for oss, så vi forholder oss foreløpig til det siktelsen som er forsøk på grov legemsbeskadigelse. Vi har ikke tatt endelig stilling til hva den 17 år gamle jenta skal siktes for, sa politiadvokat Gudrun Kalvatn ved Sunnmøre politidistrikt til VG Nett tidligere lørdag.

Kritisk til blogg-sitering

Advokat Flisnes er sterkt kritisk til at visse medier har gjengitt sitater fra de to bloggene.

- Jeg reagerer sterkt på at man ukritisk siterer fra bloggen til så unge mennesker i en slik situasjon. Man bør være varsomme i omtalen er slike saker, sier han.

Den erfarne advokaten har aldri tidligere i sin karriere jobbet med en lignende sak. Også politiet synes denne saken er spesiell.

- Det er ikke hver dag vi ser slike saker. Den er spesiell fordi det er utøvd vold mot en gravid kvinne, og fordi det er unge mennesker involvert, sa politiadvokat Gudrun Kalvatn tidligere lørdag.

Slapp varetektsfengsling

Foreløpig er 18-åringen siktet for brudd på straffelovens paragraf 231, forsøk på grov legemsbeskadigelse. Fredag ettermiddag ble 18-åringen fremstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke medhold og han ble løslatt. Den 17 år gamle jenta blir ikke formelt siktet før mandag, ifølge Kalvatn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks