Hovedinnhold

TV 2: Mann siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag 5. august. Foto: PRIVAT Foto:
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag 5. august. Foto: PRIVAT Foto:
(VG Nett) Et vitne er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, etter det TV 2 erfarer.

Denne saken handler om:

Tips oss

Mannen skal tidligere ha vært inne til vitneavhør, men politiet mener han snakker usant. Onsdag ble han ifølge TV-kanalen siktet for falsk forklaring.

Politiet vil ikke bekrefte opplysningene.

- Det er klart at vi i en så stor etterforskning alltid vil ettergå vitneforklaringer ekstra grundig, men vi kan ikke komme inn på nå hva som er den generelle status på det spørsmålet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til TV2.

- Som Hanne Kristin Rohde sa til TV 2, ønsker vi hverken å bekrefte eller avkrefte disse opplysningene av hensyn til etterforskningen, sier pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet til VG Nett.

Vil ikke kommentere

Familiens bistandsadvokat ønsker ikke å kommentere saken.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier familiens advokat Harald Stabell.

- Jeg har ingen kommentar, istemmer familiens kontaktperson Gjermund Eide i en SMS til VG Nett.

Det er ikke kjent på hvilken måte mannen er knyttet til saken. Ingen er så langt siktet for å stå bak forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne.

- Vet mye mer

Onsdag ettermiddag sa Rohde til VG Nett at etterforskningen går fremover.

- Vi vet mye mer enn vi gjorde for en uke siden. Men jeg må understreke at det fortsatt et stykke igjen til et gjennombrudd, slik vi ser saken i dag.

Politiet har flere ganger gjentatt at de holder kortene tett til brystet.

- Vi vet mer enn vi vil ut med, sa Jørn-Kristian Jørgensen i kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt til NTB onsdag.

24 dager

Det har nå gått 24 dager siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø, og politiet er overbevist om at det har skjedd henne noe kriminelt.

Familien har utlovd en dusør på nærmere 1 million kroner til den som kan komme med oppklarende tips. Nylig foretok politiet en rekonstruksjon hvor de gikk opp de alternative rutene de tror Sigrid kan ha tatt på vei hjem.

I helgen ble det opplyst i flere medier at politiet er sikre på åsted og Sigrids valg av rute hjemover, men dette ble mandag avvist av politiet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks