Hovedinnhold

Tusenvis tente lys for Sigrid (16)

(VG Nett) En spontan oppfordring på Facebook fikk over tusen mennesker til å tenne lys for Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Denne saken handler om:

Facebook-arrangementet «Vær med å lys-sette Østensjø» oppfordret alle som hadde behov og ønsker om det til å møte i Låveveien på Østensjø, en av gatene like ved stedet Sigrid forsvant, for å tenne et lys for den drepte 16-åringen.

Mange fulgte oppfordringen, og klokken 21 lørdag var gatene fulle av mennesker og lys.

- Fint og godt

Aksjonen ble initiert av Kristin Bjerke, som bor i samme nabolag som Sigrid.

- Dette ble veldig fint, og egentlig også godt, fordi dette har jeg kjent et behov for å gjøre ganske lenge, sier Bjerke til VG Nett, og legger til at hun ikke tror hun har vært den eneste med et slikt behov.

LYSVEI: Låveveien skinte i tusenvis av lys lørdag kveld. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
LYSVEI: Låveveien skinte i tusenvis av lys lørdag kveld. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

- Det var 500 påmeldte på Facebook, men det må ha vært over tusen som kom. Gaten ble full av lys, og det var utrolig vakkert. Det at så mange kom gjør at jeg vet jeg har valgt rett i å arrangere dette, noe som også føles fint. Det er godt å være sammen.

16 år gamle Sigrid er blitt hele landets nabojente, og funnet av henne drept gikk inn på hele Norge. Det skulle ikke ende slik, men etter å ha brukt mange timer på å lete etter henne med håp om å finne henne i live, står naboer, venner og familie nå sammen i sorgen.

På Facebook-gruppen ble folk oppfordret til å tenne lys og sette dem fra seg i gaten, for på den måten å lyse opp gaten.

Da mørket falt på over Østensjø lørdag kveld lyste det opp gaten der Sigrid forsvant nøyaktig fem uker tidligere.

Jenta alle kjenner

Bjerke har vært aktivt med for å lete etter Sigrid, men kjente henne ikke personlig.

- Jeg kjente henne ikke, men samtidig føles det litt som jeg gjorde det. Jeg kjenner jo så mange som kjente henne; naboer, venner, familie. Sønnen min gikk i klassen hennes i tre år. Dessuten er det så enkelt å kjenne på den frykten og sorgen foreldrene hennes må føle. Hun er blitt et symbol, hun er jenta alle kjenner, mener hun.

- Det er jo også en av grunnene til at det var helt naturlig å bli med å lete etter henne.

Bjerke forteller at hun tror saken vil prege nabolaget i lang tid.

- Flere av de som bor her har det vondt, men ved å samles her kan vi vise at vi bryr oss og er her for hverandre. Samtidig blir vi minnet om den forferdelige hendelsen som er grunn til at vi møtes i utgangspunktet.

Foreldrene til Sigrid deltok også på lystenningen i Låveveien, lørdag.

Tirsdag ble det tent lys for Sigrid, både på stedet der hun ble funnet drept og ved Østensjø Kanvasbarnehage, der Sigrids sko og mobiltelefon ble funnet den natten hun forsvant.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks