Hovedinnhold

Tror Sigrid var et tilfeldig offer

* Vet ikke hvem som har stengt siktedes Facebook-konto
* Vil ikke si hva Sigrid døde av

(VG Nett) Politiet har ikke funnet noen forbindelse mellom drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne og mennene som er siktet for drapet.

Denne saken handler om:

Det sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslopolitiet på en pressekonferanse onsdag formiddag.

- Så vidt vi kan se er det ingen relasjon mellom Sigrid og de to siktede. Så langt vi kjenner til er vår hovedteori at hun er et tilfeldig offer. Vi jobber nå med en rekke skritt. Etterforskningen går for fullt og vi får bistand fra andre distrikt, sier hun.

Begge de to siktede fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Fikk tips fra Sunnmøre

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i et skogholt i Kolbotn i 21-tiden mandag kveld. 16-åringen ble funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn, ifølge Dagbladet var hun pakket inn i plast.

Hun hadde vært savnet siden natt til 5. august, da hun sporløst forsvant på vei hjem fra en venninne. Siden da har hundrevis av frivillige lett etter jenta i områdene rundt Østensjø hvor hun forsvant.

Det var et tips fra Sunnmøre politidistrikt som gjorde at politiet fikk et gjennombrudd i drapssaken. Den ene av de to mennene som er siktet for drapet, er fra Ålesund.

- Tipset kom 24. august. Vi fulgte opp umiddelbart, mens vi også undersøkte andre tips. vi jobbet taktisk og kom til det punktet der vi aksjonerte og fikk to personer siktet, sier Rohde.

- Vi kan ikke si at dusør har spilt en avgjørende rolle for dette tipset, sier Rohde.

- Vi kan ikke gå ut med detaljer knyttet til dødsårsaken. Det er for tidlig og vil kunne ødelegge for vår etterforskning hvis det ble kjent, sier Rohde.

Har ikke stengt Facebook-side

FUNNET DREPT: Store styrker har lett etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) siden hun forsvant i begynnelsen av august. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Store styrker har lett etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) siden hun forsvant i begynnelsen av august. Foto: Privat


Samme kveld pågrep politiet to menn på 37 og 64 år, og siktet dem senere for drap på 16-åringen. Begge nekter straffskyld.

I etterkant av drapssiktelsen, har 37-åringen blitt hetset på nettet, og Facebook-kontoen hans har blitt stengt.

- Vi er kjent med at Facebook-siden til en av de siktede har vært åpen. Den er stengt. Det er ikke vi som har stengt den, og vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, sier Rohde.

Send en siste hilsen til Sigrid Giskegjerde Schjetne her 

Solgte bil

Som VG Nett skrev tidligere i dag, skal den drapssiktede 37-åringen ha solgt en bil med mulige kollisjonsskader rett etter at 16-åringen forsvant.

- Bilen ble kjøpt omkring 8. august. Jeg tok et bilde av bilen én eller to dager etter at jeg kjøpte den, og det bildet er tatt 10. august, sa bilkjøperen til VG.

På spørsmål om bilen svarer Rohde at de har beslaglagt flere biler som de undersøker.

- Det er klart at de vil bli undersøkt grundig med tanke på spor, sier Rohde.Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks