Hovedinnhold

Statsministeren ringte familien for å vise støtte

GLAD FOR STØTTEN: Roys Schjetne er glad for støtten fra statsminister Jens Stoltenberg. Foto: ØRJAN BERTELSEN, OLE N. OLSEN, VG
GLAD FOR STØTTEN: Roys Schjetne er glad for støtten fra statsminister Jens Stoltenberg. Foto: ØRJAN BERTELSEN, OLE N. OLSEN, VG
(VG Nett) Roy Schjetne mistet sin 18 år gamle sønn på Utøya. Nå er hans niese også borte.

Denne saken handler om:

Like etter at familien til Sigrid fikk beskjed om at hun var funnet drept, ringte Jens Stoltenberg til Sigrids onkel, Roy Schjetne, for å gi sin medfølelse med familien.

- Han ringte meg og ville uttrykke medfølelse for familien som nok en gang har blitt rammet av en tragedie, sier Roy Schjetne til NRK.no.

- Han er et medmenneske

22. juli i fjor mistet Roy Schjetne sin 18 år gamle sønn Fredrik under Utøya-tragedien. Derfor kjenner også statsministeren til familien fra før.

- Han var klar over at vi mistet vår sønn på Utøya i fjor og at vi nå har mistet vår niese. Vi snakket en del rundt dette, sier Schjetne.

Schjetne sier videre at det betyr utrolig mye at Stolteberg ringte, og at dette viser flere goder sider ved statsministeren.

- Det viser på mange måter at han i tillegg til å være en statsminister og leder, er et medmenneske. Han er også en far, og det han viste er veldig stort, sier Schjetne.

Statsministerens kontor ønsker ikke å kommentere saken utover å bekrefte at det ble gitt en telefon til familien.

- Vi vil ikke være med å bidra til noen økt oppmerksomhet rundt dette, sier politisk rådgiver, Sindre Fossum Beyer til VG.

Sprer seg på Facebook

Den ene sønnen til Roy Schjetne skrev en statusoppdatering på sin Facebook-profil der han uttrykte sin takk til statsministeren etter den 15-minutter lange telefonsamtalen.

Meldingen har fått enorm oppmerksomhet og over 25.000 mennesker har uttrykt at de liker statusoppdateringen fra Schjetnes sønn.

Tidligere onsdag kveld har flere hundre møtt opp på minnemarkeringen til Sigrid på Østensjø skole. Flere gråt og holdt rundt hverandre, og skolen hadde flagget på halv stang.

Letekoordinator Bengt Eriksen, overbrakte en stor takk til folkemengden fra familien, under markeringen.

- Tusen, tusen takk. Dere er utrolig gode mennesker, sa han.

Schjetne har vært savnet siden natt til 5. august, da hun sporløst forsvant på vei hjem fra en venninne. Klokken 21.00 mandag kveld denne uken ble hun funnet drept og dumpet i et skogholt i Kolbotn. To menn er pågrepet og siktet for drapet på Sigrid. Begge nekter straffskyld.

De to vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks