Hovedinnhold

Sokken funnet på Skullerud tilhører trolig ikke Sigrid (16)

FÅ SPOR: Politiet, her ved Hanne Kristin Rohde i volds - og sedelighetsavsnittet, har fått få nye spor i letingen etter Sigrid Schjetne (16). Foto: Helge Mikalsen, VG
FÅ SPOR: Politiet, her ved Hanne Kristin Rohde i volds - og sedelighetsavsnittet, har fått få nye spor i letingen etter Sigrid Schjetne (16). Foto: Helge Mikalsen, VG
POLITIHUSET (VG Nett) Politiet sier at sokken de fant i skogsområdene på Skullerud, sannsynligvis ikke tilhører Sigrid Schjetne (16).

Denne saken handler om:

Tips oss

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS OSS

Dette hadde Sigrid på seg da hun forsvant:
  • En blå, langermet hettegenser.
  • En ola-shorts.
  • En grå singlet.
  • En brun veske.
  • Skoene hennes og en sokk ble funnet i nærheten av barnehagen. Politiet venter på analyser som kan fortelle om de har funnet den andre sokken hennes.
  • Politiet ber om publikum som har tips om å ringe 22669600.

Politiet har ikke funnet noe menneskelig DNA på sokken, og antar derfor at den ikke har noe med saken å gjøre. En annen sokk, som ble funnet i nærheten av en barnehage ved Østensjø, skal derimot ha tilhørt 16-åringen.

VGTV: Politiet: Fullt mulig å finne Sigrid i live 

- Det var ikke uventet at sokken som ble funnet i nærheten av sko og telefon var Sigrids, men nå har vi fått bekreftet det med DNA, sier Hanne Kristin Rohde i Oslopolitiet på en pressekonferanse fredag.

Politi og frivillige har saumfart området hvor sokken som nå sannsynligvis ikke tilhører Sigrid ble funnet, uten resultat.

Bilførere har ikke meldt seg

Den 16 år gamle oslojenta har vært savnet siden søndag, da hun forsvant etter å ha vært på besøk hos en venninne på Østensjø i Oslo.

Da hun ikke var hjemme hos foreldrene til avtalt tid klokken 00.30, begynte de å lete etter henne, og varslet så politiet. Siden da har flere hundre frivillige lett etter den unge jenta. I går ba politiet festdeltagere og føreren av en grå Golf om å melde seg, men har ikke fått noen henveldelse fra bilføreren.

- Det er mange grunner til at publikum ikke melder seg, det kan være fordi de har en tilknytning til saken, men også fordi de ikke har oppdaget at vi leter etter dem, sier Hanne Kristin Rohde i Oslopolitiet.

Mangler passord

Rhode sier de har sendt en rettsanmodning til Facebook hvor de understreker hvor viktig det er i et nødrettsperspektiv å få tilgang til Sigrids konto.

- Vi har ikke passord og ikke tilgang til å lese på hennes Facebook-side. Vi har fått opplyst fra Facebooks talsmann via Kripos at Facebook selv har lest og ansett hva som er relevant i saken. Det er ikke nok for oslopolitiet. Det er ingen som ikke sitter tett på etterforskningen som kan vurdere hva som er relevant. Det kan være personer som tidligere er straffedømt eller stalkers, som bare politiet vet om.

Hun understreker at etterforskningen pågår med full styrke.

- Det har kommet inn mellom 1000 og 1100 tips i saken. Mange tips følges fortløpende opp med vitneavhør, men det er foreløpig ikke noe av hverken tipsene eller annen innhentet informasjon som har bragt oss videre, så vi har fortsatt få spor i Sigrids forsvinning, sier Rohde.

Gikk ut med bilder

I håp om å få inn flere tips, gikk politiet i går ut med overvåkningsbilder fra den dagen Sigrid forsvant. Etter det har de fått inn meldinger om funn av klær som kan ligne på dem Sigrid hadde på seg da hun forsvant.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært forsvunnet siden natt til søndag. Foto: Privat, NTB SCANPIX
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært forsvunnet siden natt til søndag. Foto: Privat, NTB SCANPIX


- Vi har fått inn tips på tidligere straffedømte i vold- og sedelighetsforbrytelser via publikumskontakt. Det blir fortalt at disse personene kan minne om fantomtegningene, og at de befinner seg i Oslo-området, sa Lennart Kyrdalen, vaktleder på kriminalvakten til VG Nett tidligere i dag.

16-åringen hadde på seg en blå, langermet hettegenser, en olashorts, en grå singlet og en brun veske. Skoene hennes og en av sokkene ble funnet i nærheten av barnehagen sammen med mobiltelefonen hennes.

Ikke dusør

Politiet jobber fremdeles med å sortere de over 800 tipsene de har fått, men ber alle som vet eller har sett noe om å kontakte dem på telefon 22 66 96 00.

Flere personer har kontaktet familien til Sigrid og tilbudt seg å støtte en større dusør. Men som VG Nett skrev i går, har familien takket nei etter råd fra politiet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks