Hovedinnhold

Sigrid-siktedes forsvarer: - Politiet famler i blinde

(VG Nett) Forsvarerene mener nye politibevis svekker mistanken mot 64-åringen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Denne saken handler om:

Det første fengslingsmøtet for to uker siden ble gjennomført på én knapp time. Da 64-åringen i dag begjærte seg løslatt fikk dommeren en grundig gjennomgang av bevisene og rettsmøtet var ikke over før det hadde gått 2,5 time.

Retten trakkk seg etterpå tilbake for å vurdere om 64-åringen skal løslates. Politiet har allerede varslet at de vil anke en løslatelse til Borgarting lagmannsrett.

VGTV:  Se forsvarernes møte med pressen etterpå

Da fengslingsmøtet var unnagjort var forsvarerne klare på at politiet ikke har presentert bevis som gjør det overveiende sannsynlig at 64-åringen har drept eller medvirket til drapet.

- Vi oppfatter at politiet famler litt i blinde. Det er ikke galt å si det. Det er ikke noen ytterligere mistanke mot vår klient i forhold til siktelsen, sier forsvarer Heidi Ysen.

POLITIADVOKAT: Cecilie Gulnes kjempet i retten for å holde 64-åringen fengslet videre. Foto: Scanpix
POLITIADVOKAT: Cecilie Gulnes kjempet i retten for å holde 64-åringen fengslet videre. Foto: Scanpix

Politiet har helt motsatt syn på saken.

- Vi mener begge de to siktede knyttes til funnet av Sigrid på en slik måte at det er grunnlag for siktelsen, mener politiadvokat Cecilie Gulnes.

VGTV:  Intervju med politiadvokaten

Hun vil ikke svare på om de har bevis som knytter 64-åringen personlig til likfunnet - eller om det er tilknytningen til verkstedet og vennskapet til 37-åringen alene som ligger til grunn for siktelsen.

- Utfra det materialet vi har i saken er det ikke grunnlag for å si noe om rollefordeling - foreløpig. Det er veldig mye vi ikke har fått svar på, sier Gulnes.

- Generelt bevisbilde

Forsvarerne mener nye dokumenter som de fikk overlevert av politiet i går kveld, svekker mistanken mot 64-åringen ytterligere.

- Politiet oppfatter saken annerledes enn oss, sier Sigmond.

- Vi mener politiet presenterer et generelt bevisbilde i retten - mer enn at det er rettet mot vår klient, legger Ysen til.

Under fengslingsmøtet for to uker siden tok retten først stilling til bevisene mot den medsiktede 37-åringen. Etterpå la de vekt på at 64-åringen hadde hatt mye kontakt med 37-åringen som han mekker bil sammen med. I tillegg manglet 64-åringen bevis, mente retten.

DRAPSSIKTET: Sigrid ble funnet like ved verkstedet til den siktede 64-åringen. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: Sigrid ble funnet like ved verkstedet til den siktede 64-åringen. Foto: Privat

Det ble også vist til at 64-åringen har tilknytning til stedet hvor liket ble funnet - få meter fra verkstedet på Kolbotn.

Lukkede dører

Både forsvarerne og media ønsket at rettsmøtet skulle gå for åpne dører slik at de fremmøtte kunne få et inntrykk av hvordan saken står. Politiet begjærte imidlertid lukkede dører av hensyn til etterforskningen og fikk medhold i retten.

- Vi hadde ønsket at media kunne omtale noen forhold som vi mener burde komme ut, fordi det vil hjelpe vår klient med å renvaske seg selv, sier Sigmond.

- Han ønsket det på grunn av egen rettssikkerhet. Så da kan dere jo tenke dere hva vi mener ville kommet frem under det rettsmøtet, legger Ysen til.

Før fengslingsmøte ble lukket fikk imidlertid 64-åringen et inntrykk av interessen rundt Sigrid-drapet da han så alle journalistene på tilhørerbenken.

- Han ble veldig forbauset. Han bare «hva er det som skjer her». Han vet ikke at det er så mye omtalt, men skjønner at han er siktet i en alvorlig sak, sier forsvarerne.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks