Hovedinnhold

Sigrid (16) sendte SMS med venninner rett før forsvinningen

** Skulle vært hjemme 00.30
** Fant sko, telefon og en sokk i området
** Politiet: - Begynner å bli alvorlig bekymret
** Ber om tips fra publikum

SKØYENÅSEN(VG Nett) Store politimannskaper søker sammen med venner og familie etter spor av den savnede 16-åringen.

Denne saken handler om:

Vet du noe? Tips oss!

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne er savnet etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag.

- Nå har hun vært savnet i 14 timer, og vi begynner å bli alvorlig bekymret. Med unntak av funnene i dag tidlig begynner vi å gå tomme for spor, fortalte operasjonsleder Finn Belle til VG Nett i 14.30-tiden søndag.

SAVNET: Politiet ber om hjelp til å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Politiet
SAVNET: Politiet ber om hjelp til å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Politiet

Den 16 år gamle jenta begynte å gå hjemover fra en venninne like før klokken 24.00, natt til søndag. Spaserturen skulle tatt en snau halvtime, og familien varslet politiet da hun utover natten ikke kom hjem.

Tidlig søndag morgen begynte politiet å sperre av området rundt en barnehage på Skøyenåsen.

- Det har blitt funnet sko og en mobiltelefon der. Funnet ble knyttet til en jente som ble meldt savnet da hun ikke kom hjem som avtalt i natt, og vi jobber med å finne ut hva dette er, sa Belle etter funnet.

- Ingen unormal oppførsel før hun forsvant

Store politimannskaper har saumfart området etter spor. De har også brukt hunder i letingen.

Klokken 15.40 forteller innstasleder ved Oslo politidistrikt, Brian Skotnes, at de nå også har funnet en sokk i samme område.

- Gjenstandene lå i og ved barnehagen. I og med at vi har funnet gjenstander gjør dette saken mer mistenkelig. Det er ingen grunn til at hun skulle ha tatt av seg sko og sokker, sier han til VG Nett.

Det er rundt to kilometer fra venninnens hus og hjem til 16-åringen. Barnehagen der tingene har blitt funnet ligger på veien mellom stedene.

- Etter at hun forlot huset til venninna har hun holdt telefonisk kontakt med venninner. De sendte smser. Vi har ingen grunn til å tro at hun hadde en unormal oppførsel før hun forsvant, forteller innsatslederen til VG Nett.

- Ber om tips

Schjetne er ifølge politiet 170 cm høy. Hun har brunt langt hår og blå øyne. 16-åringen hadde på seg dongerieshorts, blå hettegenser og grå singlet da hun forsvant. Hun bar på en brun skinnveske.

Politiet ber om tips i saken. De kan nås på 02800.

Politiet har siden de tidlige morgentimene jobbet med en rundspørring i området der funnet ble gjort, og har avhørt familie og venner. Ingenting har gitt ny informasjon om hvor 16-åringen befinner seg.

- Vi har hatt en hund i området med funnene, men vil gjerne understreke at det bare var for å se om det var flere spor der. Det var det altså ikke, sier Belle.

Har du tips, opplysninger eller innspill? Ta kontakt med VG Netts journalister her. 

- Ikke all verdens å ta tak i

STORE MANNSKAPER: Politi, Røde Kors, Norges Redningshunder, Krimvakten i Oslo og ambulanser er på stedet og deltar i letingen etter den savnede 16-åringen. Foto: Daniel D. Laabak, Tipser.no
STORE MANNSKAPER: Politi, Røde Kors, Norges Redningshunder, Krimvakten i Oslo og ambulanser er på stedet og deltar i letingen etter den savnede 16-åringen. Foto: Daniel D. Laabak, Tipser.no


Også Krimvakten hos politiet i Oslo er koblet på saken og har sendt ut etterforskere. De jobber fortsatt i området klokken 14.15, men har heller ikke funnet noe vesentlig.

- Vi fortsetter rundspørringen og samtalene, så vi håper fortsatt at noen har sett eller hørt noe. Men det er ikke all verdens å ta tak i. Vi har ikke fått inn noen informasjon om hvor hun kan være sier vaktleder på Krimvakten i Oslo, Jon Rune Lande, til VG Nett.

- Så vidt vi vet har hun ingen historie med å stikke av. Men vi har lite å gå etter her, sier han.

Politiet ber publikum som var i området på Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt.

Sperringen rundt barnehagen ble tatt ned søndag ettermiddag, men politi, Røde Kors og Norske Redningshunder er fortsatt involvert i flere søk etter den 16 år gamle jenta.

Familie og venner har også samlet seg for å lete.


Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks