Hovedinnhold

Politiet om Sigrid-forsvinningen: Flere personer har pekt seg ut

MYSTERIET: Politiet har ikke rettet mistanke mot noen etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant for tre uker siden, men nå sier politiet at flere personer peker seg ut som mer enn vitner. Foto: PRIVAT
MYSTERIET: Politiet har ikke rettet mistanke mot noen etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant for tre uker siden, men nå sier politiet at flere personer peker seg ut som mer enn vitner. Foto: PRIVAT
Politiet har personer i etterforskningen av Sigrid-forsvinningen som peker seg ut som mer enn vitner.

Denne saken handler om:

Det bekrefter Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for vold- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt overfor VG.

- Det er ikke en uvanlig etterforskningsoppgave å avhøre personer, i første omgang som vitner, som på en eller annen måte peker seg ut. Men det er ingen personer som er avhørt med formell status som mistenkt i saken, sier Rohde, som likevel understreker at de ikke står overfor et snarlig gjennombrudd.

Flere prosjekter

Etterforskningen har vært inndelt i en rekke prosjekter og VG har bedt politiet svare på hvilke svar de nå har på plass, hvilke som er underveis og hvilke de ikke vil oppgi status på - noe som er presentert i dagens VG.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: HELGE MIKALSEN / VG
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: HELGE MIKALSEN / VG

- Det er en stor mosaikk som skal på plass. Vi er nå i ferd med å spisse etterforskningen på de områdene vi tror vi kan finne noe, etter å ha vært i en fase der vi har innhentet store mengder informasjon, sier Rohde.

- Hvilke spor spisser dere etterforskningen mot?

- Vi har konkrete ting vi jobber med, samtidig som at vi ikke har ting eller personer som utgjør et hovedspor. Men poenget er at vi ikke famler. Vi har et kompromissløst mål om å finne Sigrid, svarer Rohde.

Politiet har fått flere biter i mosaikken på plass. Flere medier har i helgen meldt at «politiet vet» hvilken rute Sigrid gikk.

Alternative ruter

Rohde tilbakeviste dette overfor VG i går:

- Vi mener å vite om to alternative ruter, men er ikke sikre, sier hun.

Om det finnes DNA og fingeravtrykk fra ukjente personer på Sigrids eiendeler som ble funnet ved barnehagen, vil ikke Rohde si noe om.

- Det er veldig mye vi ikke ønsker å snakke høyt om. Vi er helt sikre på at den eller de som har gjort dette følger med og derfor må vi tenke over hvordan gjerningspersonen vil innrette seg, sier hun.

- Kan oppklaringen ligge i materialet dere nå har på plass?

- Vi har nok ikke et så finmasket nett at vi kan si at den må finnes der, men på et eller annet tidspunkt mener vi at vi skal greie å finne den omstendigheten som fører oss videre, svarer Rohde.

Politiet vektlegger også eventuell informasjon som ikke er der - for eksempel fravær av observasjoner og elektroniske spor.

- Dette er faktisk veldig aktuelt. Det er ofte dette som kan bli den første stien, at du kan utelukke så mye og har så mye negativ informasjon, at du faktisk kommer inn på et spor, sier Rohde.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks