Hovedinnhold

Her letes det etter Sigrid

Dette kartet viser hvilke områder de frivillige har dekket

SØKEOMRÅDER: Dette kartet gir en grov fremstilling av områdene hvor frivillige har søkt etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Kartet vil bli oppdatert med ny informasjon. Grafikk: Andreas Brekke
SØKEOMRÅDER: Dette kartet gir en grov fremstilling av områdene hvor frivillige har søkt etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Kartet vil bli oppdatert med ny informasjon. Grafikk: Andreas Brekke
(VG Nett) Frivillige finkjemmer Oslo på jakt etter savnede Sigrid. De oppfordrer enda flere til å delta i letingen.

Denne saken handler om:

Tips oss

VET DU NOE OM SAKEN? TIPS OSS!

  • Sigrid Giskegjerde Schjetne ble sist sett da hun tok farvell med en venninne i Vetlandsveien i Oslo rundt midnatt lørdag.
  • Siste livstegn er da hun sendte en SMS til en venninne mens hun var på vei hjem. Meldingen ble sendt klokka 00.15.
  • Da 16-åringen ikke var kommet hjem klokka 00.30, slo familien alarm.
  • Mellom klokka 01 og 02 blir det funnet eiendeler ved Østensjø barnehage i Dalbakkveien 75.

Onsdag fortsetter søket etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) for fullt.

Frivillige leter i dag ved området Alnaelva og Lutvannet. Samtidig søker politiet med helikopter og hunder ved markagrensen fra Trasop og nordover fra Oppsal. De søker også på veier som fører inn mot skogen i Østmarka og Nordmarka.

Søkene konsentreres på steder hvor man kan tenke seg at en ugjerning kan ha funnet sted, blant annet på øde parkeringsplasser.

Kartet oppdateres

Ingvild Storaker Kilander er nærmeste nabo og venn av Schjetne-familien. Hun administrerer Facebook-siden «Finn Sigrid Schjetne i god behold», som brukes som kommunikasjonskanal for leteaksjonene i regi av familie, venner og naboer.

- I den fasen vi er i nå er alt fokus på å finne Sigrid. Folk må gjerne legge inn informasjon om hvor de har vært, så forsøker vi å oppdatere kartet. Vi har fokus på bydel Østensjø, men folk må gjerne lete alle tenkelige steder. Har man en magefølelse eller lurer på om steder i nabolaget er sjekket, så gjør det gjerne igjen, oppfordrer Kilander.

Advarer mot spekulasjoner

Facebook-siden har vokst kraftig siden den ble opprettet og har tirsdag ettermiddag over 10.000 medlemmer. Kilander advarer mot å bruke siden til å spekulere i hva som kan ha hendt Sigrid.

- Denne siden skal fokusere på letearbeidet og vi ber folk om å styre unna alt av spekulasjoner som kan oppfattes som støtende eller belastende for familie og pårørende i en tung tid, sier Kilander.

De som ønsker å delta i letingen i kveld kan møte opp på Østensjø skole klokken 17.30.

Informasjon om kommende møter vil også bli lagt ut på Facebook-siden.

Frykter kriminell handling

Samtidig som de frivillige fortsetter sine søk, søker politiet i området fra Skullerudstua og sørover mot Grønmo på bakgrunn av funn som ble gjort i går kveld. Det er imidlertid usikkert om noen av funnene kan knyttes til forsvinningssaken. Politiet ber folk om å holde seg unna dette området mens søket pågår.

Til tross for massiv innsats både fra politi og frivillige, er 16-åringen fortsatt sporløst forsvunnet.

Politiet opplyste tirsdag at de har gått inn i en ny fase av etterforskningen.

- Bakgrunnen er at det har gått to og et halvt døgn siden det siste sikre sporet. Vi må ta høyde for at det kan ha tilstøtt henne noe kriminelt, sa Hanne Kristin Rohde, sjef ved volds - og seksualforbrytelseseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

SAVNET: Politiet tror det kan ha skjedd noe kriminelt med den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat/NTB SCANPIX Foto:
SAVNET: Politiet tror det kan ha skjedd noe kriminelt med den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat/NTB SCANPIX Foto:

Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av en personbil som ble observert på Østensjø natt til søndag. Bilen sto med lysene på utenfor barnehagen der Sigrids sko, sokk og mobiltelefon ble funnet.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på nummer 22669966.

- Omgitt av engler og supermenn

Kontaktperson for familien, Bengt Eriksen, sier til VG at Sigrids familie er veldig takknemlige for all hjelp.

- Vi er omgitt av engler og supermenn. Det er helt ekstremt overveldende. Det er gamle som unge, det er naboer, det er folk som stiller både seg og sitt til disposisjon. Noen ringer meg etter å ha lett i fire timer, for å spørre hvor de skal gå nå. Det rører, sier Eriksen.

Han har selv kjent Sigrid siden hun var seks år gammel og beskriver henne som en ordentlig og skikkelig måte. Han vil ikke spekulere i hva som kan ha hendt 16-åringen, mens sier han fortsatt håper å finne henne i live.

- Vi kan ikke tape hender og hoder. Vi er helt avhengige av at flest mulig engasjerer seg. Vi forsøker hele tiden å kartlegge hvor vi har vært, hvor er vi ferdige å søke, og hvor bør vi gå videre, sier Eriksen.

Håper å finne Sigrid i live

Vennene til den savnede har ikke gitt opp håpet om å finne venninnen i live. Siden 16-åringen ble borte har flere vært med i søket.

- Vi skal stå på og finne Sigrid. Vi har brukt mye tid på å eliminere områder. Jeg håper folk melder ifra til politiet om de har tips eller innspill, sier Brage Kleven, som er barndomsvenn av 16-åringen, til VG Nett.

Heller ikke politiet har gitt opp håpet om å finne 16-åringen i god behold.

- Vi omtaler Sigrid i nåtid, og vi håper å finne henne i live, sier Rohde.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks