Hovedinnhold

37-åringen kjøpte vaskemiddel etter Sigrid-drapet

VAR HER: På denne Kiwi-butikken i Aurskog Høland kommune kjøpte den drapssiktede 37-åringen vaskemiddel. Innkjøpet skal ha skjedd etter at Sigrid forsvant. Foto: Jan Petter Lynau
VAR HER: På denne Kiwi-butikken i Aurskog Høland kommune kjøpte den drapssiktede 37-åringen vaskemiddel. Innkjøpet skal ha skjedd etter at Sigrid forsvant. Foto: Jan Petter Lynau
AURSKOG (VG Nett) Politiet har bevis for at den drapssiktede 37-åringen gjorde et innkjøp av vaskeutstyr etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant.

Denne saken handler om:

Tips oss

Etter det VG får opplyst har politiet innhentet oversikt over kortbruken til Ålesund-mannen. De elektroniske sporene avslørte blant annet at 37-åringen har handlet i Kiwi-butikken på Aurskog senter - fem mil utenfor Oslo.

Nærmere undersøkelser viste at det var vaskeutstyr han kjøpte.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier Andreas Wormdahl, sikkerhetsansvarlig i Kiwi-kjeden.

Solgte bilen

Opplysningene er svært interessante for politiet siden innkjøpet skal ha skjedd etter at Sigrid forsvant sporløst 5. august.

Politiet har også andre opplysninger som knytter den drapssiktede 37-åringen til tettstedet på Romerike. Bilen som ble fanget opp i bomringen, den natten 16-åringen forsvant, ble solgt av siktede til en mann i Aurskog rundt 8. august - tre dager etter forsvinningen.

VG møtte mannen som kjøpte bilen etter at han var i politiavhør tirsdag. Han har fortalt at bilen hadde flere skader da han kjøpte den: to bulker i panseret og en knusningsskade på frontruten.

- Avhøreren spurte avslutningsvis om hva jeg tenkte, da svarte jeg at når jeg ser skadene på bilen så trekker jeg mine konklusjoner om at noen kan ha blitt påkjørt med den, sa mannen tirsdag.

Ble registrert i bomring

Fra bomringen til området hvor Sigrid ble borte er det bare 3,5 km. Bilen er registrert klokken 00.04 søndag 5. august - bare 11 minutter før den siste SMS-en sendes fra hennes mobiltelefon.

Opplysningene om bilens passering av bomstasjonen gjorde at politiet bestemte seg for å få kontroll på 37-åringen. Han var også etterlyst for pågripelse av politiet på Sunnmøre.

Da de gjennomførte ransaking av verkstedet på Kolbotn, og slapp løs likhunden Rasko, ble det klart at det lå gjemt et lik skjult i skogen. Bare 30 meter fra bilverkstedet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks