Hovedinnhold

Venstres nestleder voldtektssiktet

TREKKER SEG: Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre, trekker seg etter at han ble anmeldt for voldtekt av en jente i slutten av tenårene. Foto: SCANPIX
TREKKER SEG: Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre, trekker seg etter at han ble anmeldt for voldtekt av en jente i slutten av tenårene. Foto: SCANPIX
STAVANGER RÅDHUS (VG Nett) Nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen (43), trekker seg etter at han ble anmeldt for voldtekt i helgen og senere siktet i samme sak.

Denne saken handler om:

Vet du noe? Tips oss!

Jenta som har anmeldt den påståtte voldtekten er 17 år og medlem av Unge Venstre.

Politiadvokat Elisabeth Rød forteller at det ble tatt ut siktelse mot Solum Larsen tidligere på tirsdag.

Bomben ble sluppet på en pressekonferanse i regi av Stavanger Venstre tirsdag kveld.

- Dette skal ha skjedd under et fylkesarrangement i Suldal natt til søndag, og jeg ble informert kvart på tre natt til søndag, sier Per A. Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstre.

- Han erkjenner at de har hatt sex, men ikke at det er voldtekt. Jenta er helt tydelig på at dette er voldtekt, sier Thorbjørnsen.

Han sier at partiledelsen anbefalte jenta sterkt ikke å dusje før hun hadde blitt undersøkt på voldtektsmottaket.

Helge Solum Larsen har vært nestleder i Venstre siden 2010, og har siden 1991 sittet i bystyret i Stavanger. Ifølge Thorbjørnsen er Solum Larsen nå innlagt på sykehus.

Skei Grande informert

Venstre-leder Trine Skei Grande er informert om saken, og har vært i direkte kontakt med jenta som har anmeldt den påståtte voldtekten.

Det angivelige overgrepet skal ha skjedd på årsmøtet til Rogaland Venstre i Suldal i helgen.

- Jeg har ikke vært i kontakt med ham ennå, sier advokat Inger Marie Sunde.

Hun representerer Solum Larsen, og ble først ble kjent med at Rogaland Venstre hadde offentliggjort anmeldelsen da VG kontaktet henne tirsdag kveld.

- Foreligger det en siktelse mot Solum Larsen?

- Det vet jeg ikke.

- Vet du når politianmeldelsen ble inngitt?

- Det vet jeg heller ikke.

- Kjenner du Solum Larsens reaksjon på anmeldelsen?

- Det gjør jeg ikke. Jeg kan ikke kommentere, så tidlig i saken, sier advokat Sunde.

Leder i fylkeslaget for Unge Venstre i Rogaland, Simon Furnes ønsker ikke å uttale seg, men bekrefter at han var til stede på arrangementet i Suldal. Han henviser til Per A. Thorbjørnsen.

- Har fått god støtte

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre, har blitt anmeldt for voldtekt og trekker seg fra vervet i partiet, opplyste Stavanger Venstre på en pressekonferanse tirsdag kveld. Foto: Marie Von Krogh
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre, har blitt anmeldt for voldtekt og trekker seg fra vervet i partiet, opplyste Stavanger Venstre på en pressekonferanse tirsdag kveld. Foto: Marie Von Krogh


Berit Johannessen, 17-åringens bistandsadvokat sier hun ikke kan gå ut med detaljerte opplysninger i saken på grunn av den tekniske etterforskningen.

- Rogaland Venstre har hatt kjennskap til saken i en stund, og min klient forteller at hun har mottatt god støtte fra partiet, sier Johannessen.

- Politiet vil uttale seg i morgen

Når VG Nett spør henne tirsdag kveld, ønsker hun ikke å gå nærmere inn på grunnen til at voldtektsanmeldelsen kommer først nå.

- Det kan jeg ikke gå inn på, med det har med de tekniske og praktiske undersøkelsene å gjøre, sier Johannessen til VG Nett.

- Og hva konkret er det de tekniske og praktiske undersøkelsene i etterforskningen går ut på?

- Det kan jeg heller ikke si noe om nå. Dette er noe politiet vil kunne uttale seg mer om senere, fortsetter hun.

Johannessen poengterer nok en gang at klienten hennes ønsker mest mulig ro og fred etter anmeldelsen av den påståtte voldtekten.

Politiadvokat Elisabeth Rød ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt bekrefter at Helge Solum Larsen tirsdag ble voldtektssiktet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks