Hovedinnhold

Studie: Lav sexlyst hos kvinner er et folkehelseproblem

LAV LYST: Bente Træen mener årsakene til redusert seksuell lyst blant unge kvinner delvis er livsstilsrelatert. Foto: Espen Braata
LAV LYST: Bente Træen mener årsakene til redusert seksuell lyst blant unge kvinner delvis er livsstilsrelatert. Foto: Espen Braata
Manglende sexlyst blant kvinner i Norge er så utbredt at det er del av et folkehelseproblem, viser en landsomfattende studie.

Denne saken handler om:

Én av tre kvinner under 30 år har hatt manglende seksuell lyst det siste året, ifølge studiens hovedforfatter Bente Træen, professor i helsepsykologi ved Universitetet i Tromsø.

- Det mest overraskende er at forekomsten av manglende lyst blant unge kvinner er så høy. Dette er ny kunnskap. Det sier noe om livsvilkår og den tiden vi lever i, sier Træen til Dagens Medisin.

Hun mener årsakene til redusert seksuell lyst blant unge kvinner delvis er livsstilsrelatert. Krav om seksuell kompetanse er blant mange faktorer som spiller en rolle.

- Dette kommer oppå utdanning, karriere, selvrealisering og at man forsøker ut samboerskap. Generelt strever man med å strekke til på mange fronter likt, sier Træen.

Studien som er publisert i Scandinavian Journal of Public Health viser at kvinner i større grad enn menn har problemer med seksuell lyst. 37 prosent av kvinner og 13 prosent av menn mellom 18 og 67 år rapporterer om vedvarende redusert seksuell lyst det siste året.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks