Hovedinnhold

Ser på innvandrere som fiender

HV-soldat vil fortsatt være bevæpnet

KRISTIANSAND/OSLO (VG) HV-soldat Per Ola Hovd ønsker fortsatt å være bevæpnet fordi han frykter innvandrere kan utgjøre en trussel mot det norske samfunnet.
Soldaten viser til at terrorangrepet 11. september 2001 ble utført av folk som var på innsiden av USAs grenser. Hovd peker ut personer med muslimsk bakgrunn som de farligste.

- Jeg har lest en del historie. På Balkan har serberne ligget i kamp med muslimer i flere hundre år. Deres retorikk er at de «eier den jord vi lever på». Det er bare et tidsspørsmål før dette kommer til syne i Norge også, sier Per Ola Hovd til VG, og legger til:

- Det eksisterer mye våpen i disse miljøene, det ser vi jo fordi det begås mange drap. Da må samfunnet forøvrig også være bevæpnet.

Han sier selv at han ikke har vurdert hvilke konsekvenser disse uttalelsene kan få for hans tilknytning til Heimevernet. Selv har familiefaren i mange år vært utstyrt med AG3-gevær og skarpe skudd i sitt hjem i Mosvik i Nord-Trøndelag.

Stor misnøye

Tirsdag skrev VG at det er stor misnøye blant heimvernssoldater: Samtlige må levere inn tennstempel med fjær, slik at våpnene gjøres ubrukbare.

Artikkelen i VG ble fulgt opp med en debatt i NRK P2s Dagsnytt Atten onsdag kveld. Her sjokkerte Per Ola Hovd med sine uttalelser:

- Vi har tatt imot veldig mange innvandrere, og det er et stort problem etter hvert at vi blander sammen folkeslag og så skal vi til slutt legge ned vårt eget forsvar. Det er ikke særlig lurt, det er rett og slett dumt, sa han.

I fjor ble ti personer drept med HV-våpen, og Hovd mener vi må betale den prisen for å ha en god HV-beredskap.

Flere befal og soldater i HV er i harnisk over at de i realiteten blir avvæpnet. Flesteparten er misfornøyde fordi de føler seg mistenkeliggjort, får VG opplyst.

Etterretnings og sikkerhetsoffiser Morten Jansen i Østfold, vil nekte å stille til øvelse i fremtiden fordi han ikke disponerer et funksjonelt våpen hjemme. Han vil levere inn alt sitt utstyr og ber om å bli fjernet fra Heimevernets oppsetning.

- Jeg oppfordrer annet HV-personell til å aksjonere på samme måte som meg. Jeg vil ikke være med på denne galskapen. Jeg er ikke interessert i å tjenestegjøre i et HV som er vingeklippet. Da kan de like godt legge ned hele HV, sier Janson.

Både han og Hovd mener den spente situasjonen i verden i forbindelse med en eventuell Irak-krig, også er en viktig grunn til å opprettholde bevæpningen av HV.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks