Hovedinnhold

Vil etterforske påstått råkjøring

RÅKJØRING: Bilen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete skal ha holdt 110 km/t i 80-sonen i Lærdal. Foto: Scanpix
RÅKJØRING: Bilen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete skal ha holdt 110 km/t i 80-sonen i Lærdal. Foto: Scanpix
Politiet skal etterforske den påståtte råkjøringa til samferdselsminister Liv Signe Navarsetes sjåfør på en tur til Lærdal.

Denne saken handler om:

- Først vil vi prøve å få kontakt med journalistene og høre hva som har gått for seg, sier politiinspektør Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt til Nationens nettutgave.

Ifølge avisen lå privatbilen til Liv Signe Navarsete (Sp) i 110 kilometer i timen i 80-sonen i Borgundtunnelen, samt 80 kilometer i timen i 60-sonen nær Lærdal sentrum.

Avisas journalister fulgte i bil bak ministeren, som var i hjemkommunen Lærdal i Sogn og Fjordane onsdag i forbindelse med åpningen av ny E16 mellom Voldum og Borlaug.

Politiinspektør Iden mener det ville skapt reaksjoner hvis politiet ikke hadde valgt å se på saken, og ønsker derfor å snakke med journalistene som har skrevet om den fartsfylte kjøreturen.

Navarsete sier til NRK at hun ikke så på speedometeret under turen, og at hun heller ikke følte at bilen kjørte for fort.

Det var seniorrådgiver Dag H. Nestegard, som var sjåfør på turen, og han beklager saken.

- Jeg prøver å kjøre i henhold til loven. Hvis jeg var over fartsgrensa, må jeg beklage det, sier Nestegard, som synes det er urimelig å klandre samferdselsministeren for kjøringen hans.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks