Hovedinnhold

Tidligere statssekretær Odd Bye er død

Tidligere statssekretær Odd Bye (Sp) er død, 94 år gammel. Han var en av statsminister Per Bortens nærmeste rådgivere og en av forkjemperne for pressestøtten.

Denne saken handler om:

Bye, som har gjort seg bemerket både som politiker og pressemann, døde onsdag, opplyser Senterpartiet.

Bye ble født 27. februar 1916 i Horg i Sør-Trøndelag.

Som pressmann arbeidet han i Dagsavisa i Trondheim, Nationen i Oslo og Dagbladet Rogaland, før han ble redaktør i Senterpartiets pressekontor. Der var han sjefredaktør fram til 1965, da han ble utnevnt til statssekretær for Per Borten ved Statsministerens kontor og var det fram til regjeringen gikk av i 1971.

Odd Bye var en av Bortens nærmeste rådgivere og hadde en svært avgjørende rolle da pressestøtten og nullmomssatsen for papiraviser ble innført i 1969. Bye fortsatte fra 1971 som sjefredaktør for Senterpressen fram til pensjonsalderen.

I EF-kampen var hans penn skarp og bidro også til at Senterpressens aviser holdt motstandsfanen høyt, skriver Sp i en pressemelding.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks