Hovedinnhold

Sp:- KrF bør heller gå til venstre

KONSTANTSTØTTE-FORKJEMPER: Trygve Slagsvold Vedum vil sikre ordningen i en ny Soria Moria-erklæring. Foto: Eivind Griffith Brænde
KONSTANTSTØTTE-FORKJEMPER: Trygve Slagsvold Vedum vil sikre ordningen i en ny Soria Moria-erklæring. Foto: Eivind Griffith Brænde
I en hilsen til Kristelig Folkepartis landsmøte som starter i dag, oppfordrer Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum KrF til å ta steget til venstre og innlede flørt med de rødgrønne.

Denne saken handler om:

- For KrF vil det å samarbeide til høyre være helt ulogisk hvis vi faktisk tar de siste årene med utspill på alvor. KrFs oppfordringer til dagens regjering kommer jo nesten bare fra venstre side i politikken. KrF sier de vil gjøre mer enn de rødgrønne i fattigdoms-, miljø- og solidaritetspolitikken, sier Vedum til Vårt Land.

Han er skremt over hvor sterkt høyresiden preger Kristelig Folkeparti.

Les også:Høybråten frykter ikke Frp-oppgjør i KrF.

- Det er skremmende hvor sterkt den kristne høyresiden etter hvert står i KrF. Noe av den ligner jo på høyresiden i USA, sier Vedum.

Nærmere de rødgrønne

Summen av utspill og markeringer gjør imidlertid at KrF ligger tydelig nærmere dagens rødgrønne regjering, mener Sps nestleder.

- Det er nær sentrum-venstre at KrF får dratt politikken i den retningen de ønsker seg, hevder han.

Les også:Friele foreslår «kriseregjering» med Høyre og Ap.

Vedum viser til at de to regjeringspartnerne som KrF ønsker seg - Høyre og Venstre - er på kollisjonskurs med KrF i flere av verdisakene som KrF vil endre på. Han mener dessuten at Fremskrittspartiet vil være utrivelig selskap for KrF.

- Frp er vel ingen god alliert for Frp. De har jo vært dem som har gått lengst i å ville liberalisere bioteknologiloven. Dessuten er det vel en viss avstand, for å si det mildt, mellom KrF og Frp i synet på pornografi, sier Vedum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks