Hovedinnhold

Sammenligner Navarsete med Sinnataggen

- Sinteste statsråden i regjeringen, mener redaktører

ENGASJERT: Sinnataggen (til høyre) er en av billedhugger Gustavs Vigelands mest kjente skulpturer og står i Vigelandsanlegget på Frogner i Oslo. Nå sammenlignes Sp-leder Liv Signe Navarsete med den lille gutten. Foto: TV 2/Scanpix
ENGASJERT: Sinnataggen (til høyre) er en av billedhugger Gustavs Vigelands mest kjente skulpturer og står i Vigelandsanlegget på Frogner i Oslo. Nå sammenlignes Sp-leder Liv Signe Navarsete med den lille gutten. Foto: TV 2/Scanpix
(VG Nett) Liv Signe Navarsetes utbrudd mot en velger avslører henne som regjeringens svar på Sinnataggen, mener kommentator.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Fantastisk TV, jubler politisk kommentator i VG, Hanne Skartveit og legger til:

- Vi har hørt mye om temperamentet hennes tidligere, men nå fikk vi se det for åpent kamera. Det er nyttig.

Sp-leder Liv Signe Navarsete satte i et blikk som kunne sette sprekker i skulpturene i Vigelandsparken i Oslo, da hun ble møtt av kritikk fra en velger i Eid onsdag.

BAKGRUNN:  Rasende Navarsete skjelte ut velger 

Sykehusaksjonist Janne Endal Andersson anklaget partilederen for å drive med distriktsnedbygging. Da kokte det over for Liv Signe Navarsete, som langet ut mot trebarnsmoren - foran åpent kamera.

Kjeftet på kjeft

- Du vet ikke hva du snakker om! Du vet ikke hva du snakker om. Det er jeg som har sittet og forhandlet. Det er jeg som har sittet og forhandlet i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser. Jeg aksepterer ikke at du står her og sier at Senterpartiet... Jeg har brukt dager og netter på denne saken her. Og så skal jeg stå her og få kjeft, raste Sp-lederen.

Se opptrinnet på NRK Sogn og Fjordanes nettsider her! 

Mangeårig politisk kommentator Arne Strand forteller at statsrådens temperament har vært kjent lenge, men at hun når er avslørt.

- Nå er hele Norge klar over at hun har problemer med å takle temperamentet sitt og håndtere situasjoner hvor hun er hardt presset, sier Dagsavisens sjefsredaktør Arne Strand til VG Nett.

- Hun er nok den sinteste statsråden i regjeringen, mener Hanne Skartveit i VG.

Både hun og Strand mener at Navarsetes opptreden er svært uheldig for en politisk leder, og at Gustav Vigelands «Sinnataggen» er et godt bilde på Navarsetes plass i regjeringen.

- Det er et godt bilde, slår sjefsredaktør Strand fast.

Navarsete:  - Jeg beklager virkelig

- Må beherske seg

- Men er det ikke greit at en toppolitiker viser følelser. Ekte mennesker, ekte følelser, liksom?

- Det er veldig greit at man viser ekte følelser, men man må klare å beherske seg i møte med velgere. Det er en politikers første bud, svarer han.

Liv Signe Navarsete er den aller ferskeste av de tre partilederne i regjeringens underutvalg. Mens Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) har svært lange karrierer i topp-politikken bak seg, har Navarsete kun vært partileder siden 2008.

Sp-alarmen gikk

Raseriutbruddet til Navarsete gikk ikke upåaktet hen hos de grønne partifellene hennes. VG Nett snakket i går kveld med flere i Sp-apparatet som var rystet over måten Sp-lederen angrep sykehusaksjonisten på.

- Dette er selvsagt ikke bra for Liv Signe. Det er nesten litt trist å se på, for det viser hvor tøft dette har vært for henne, sier en av Sps stortingsrepresentanter til VG Nett.

- Dette var virkelig en uheldig måte å reagere på, sier en annen Sp-kilde tett på Navarsete.

Minutter etter at innslaget på Tv 2 Nyhetene ble sendt, ble innslaget referert i flere av landets største nettaviser - VG Nett inkludert. Kort tid etter ringte Navarsete både til journalister og kvinnen hun skjelte ut for å beklage utbruddet.
Vurderte ikke å gå ut av regjering

Senterpartiet tapte den knallharde sykehuskampen i regjeringen, men det skal aldri ha vært aktuelt å bryte regjeringssamarbeidet.

- Nei, det var aldri noe tema. Vi er veldig glade for å være del av regjeringen, sier Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Men da Navarsete møtte velgerne sine i Nordjordeid onsdag kveld, sa hun at hun hadde tenkt på om partiet hennes burde ut.
- Men jeg tror ikke Distrikts-Norge er tjent med at Sp går ut av regjering, sa Navarsete.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks