Hovedinnhold

Navarsete til VG Nett: - Jeg beklager virkelig

Ringte velgeren og ba om unnskyldning for utbruddet

SÅ RØDT: En tydelig presset Sp-leder klarte ikke holde seg da en velger kritiserte henne for partiets håndtering av sykehusstriden. - Du vet ikke hva du snakker om, raste hun. Foto: Videograb: TV 2
SÅ RØDT: En tydelig presset Sp-leder klarte ikke holde seg da en velger kritiserte henne for partiets håndtering av sykehusstriden. - Du vet ikke hva du snakker om, raste hun. Foto: Videograb: TV 2
(VG Nett) Sp-leder Liv Signe Navarsete beklager at hun så rødt da hun ble møtt av flengende kritikk fra en velger i Eid onsdag.

Denne saken handler om:

Da sykehusaksjonist Janne Endal Andersson anklaget Sp-lederen for å drive med distriktsnedbygging, klarte ikke Liv Signe Navarsete å holde masken lenger.
Foran flere titalls fremmøtte på Operahuset i Nordfjordeid langet Navarsete ut mot trebarnsmoren Janne Endal Andersson - for åpent kamera.

Onsdag kveld viste TV 2 Nyhetene bildene av den rasende partilederen.

- Du vet ikke hva du snakker om. Du vet ikke hva du snakker om. Det er jeg som har sittet og forhandlet. Det er jeg som har sittet og forhandlet i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser. Jeg aksepterer ikke at du står her og sier at Senterpartiet... Jeg har brukt dager og netter på denne saken her. Og så skal jeg stå her og få kjeft, raste Sp-lederen.

LES OGSÅ:  Rasende Navarsete skjelte ut velger

- Jeg var en smule... engasjert

Navarsete legger seg flat etter opptrinnet.

- Jeg har ikke sett innslaget selv, men jeg beklager virkelig at jeg fremsto som så sint. Jeg ble engasjert,ja, og skal ringe Janne og snakke med henne om det, sier Navarsete til VG Nett.

Hun innrømmer at hun reagerte på kritikken hun ble møtt av.

- Men jeg beklager dersom jeg fremsto som en smule mer... hva skal jeg si... engasjert enn det jeg var. Jeg var slettes ikke sint på Janne, og er utrolig lei meg dersom hun oppfattet det slik. Jeg opplevde henne som en ærlig og skikkelig person som kjempet for det hun tror på. Er det noe jeg har forståelse for, så er det det. Men ja, jeg var engasjert, for å si det sånn, innrømmer Navarsete.

Onsdag kveld bekrefter Senterpartiet på sin Facebookside at Sp-lederen har vært i kontakt med Andersson.

- Liv Signe Navarsete har i kveld ringt og hatt en god prat med Janne Endal Andersson i etterkant av møtet i Nordfjordeid, skriver Senterpartiet på veggen sin.

LES OGSÅ:  Navarsete får cooachingsamtaler - betales av Staten

- Mange følelser

Navarsete hevder at møtet i Norfjordeid ikke var preget av så steile fronter som TV 2 sitt innslag gir inntrykk av.

- Jeg oppfattet møtet som veldig ærlig og nært. Men det var mange følelser rundt det som har skjedd. Det har jeg stor forståelse for. Dette er jo en av Sps hjertesaker. Slik sett har det vært en veldig vanskelig sak. Å legge ned fødeavdelinger er ikke en politikk som vi ønsker oss, men jeg kan ikke love at jeg drar tilbake til Oslo og forsøker å endre vedtaket. Det tror jeg ikke er mulig, etter alle samtalene og diskusjonene vi har hatt.

LES OGSÅ:  Kutter fødetilbudet i Odda og Nordfjord

Kommunikasjonsekspert Elisabeth Hartmann slakter likevel Navarsetes opptreden.

- Dette er noe av det verste jeg har sett. Hun er helt ute av kontroll. Her burde en rådgiver bare ha grepet inn og avbrutt seansen, sier Hartmann i Siste Skrik til VG.

- Tårene sto i øynene hennes

Sykehusaksjonisten Janne Endal Andersson angrer ikke på konfrontasjonen hun hadde med Sp-lederen.

- Men jeg var ikke forberedt på reaksjonen jeg fikk. Hun skalv og tårene sto i øynene på henne. Det var tydelig at jeg hadde truffet spikeren på hodet, sier Andersson.

STØTTER LIV-SIGNE: Stortingsrepresentant og partikollega Jenny Klinge Foto: Senterpartiet
STØTTER LIV-SIGNE: Stortingsrepresentant og partikollega Jenny Klinge Foto: Senterpartiet

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) har forståelse for utbruddet til partilederen sin.

- Det er en spesiell reaksjon, det er ikke ofte man ser politikere vise så sterke følelser. Men jeg tror dette er et utrykk for engasjementet til Liv Signe i denne saken. Hun har stått i stormen og kjempet, og da er det frustrerende når ingen ser at det faktisk har gitt resultater, sier hun til VG Nett.

Klinge sier hun kjenner Navarsete som en temperamentsfull politiker, og ser det som styrke.

- At en politiker blir sint har sammenheng med ekte engasjement. I det store og det hele ser jeg sånn sett temperament som en styrke, jeg har jo selv et sterkt temperament. Så jeg håper velgerne også ser at dette er et uttrykk for engasjement.

Det håper også Sp-representant Christina Ramsøy.

- Noen velgere vil sikkert se på dette som negativt, men jeg håper velgerne vil se tilbake på dette i en setting. Dette er en veldig spesiell sak, det er ikke en hvilken som helst sak vi jobber med hver dag. Den ligger Liv Signes hjerte nær, og hun har kjempet hardt. Jeg har ikke sett henne sånn før, sier hun til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks