Hovedinnhold

Danse-Trygve støtter sengevals mot bygdedød

PÅ PARTI: Senterpartiets parlamentariske leder, Trygve Slagsvold Vedum støtter Åfjord-ordførerens oppfordring til horisontal bygdepolka for å øke befolkningstallet i distrikts-Norge. Foto: Dag Terje Røen / Jan Petter Lynau
PÅ PARTI: Senterpartiets parlamentariske leder, Trygve Slagsvold Vedum støtter Åfjord-ordførerens oppfordring til horisontal bygdepolka for å øke befolkningstallet i distrikts-Norge. Foto: Dag Terje Røen / Jan Petter Lynau
(VG Nett) Sp-topp Trygve Slagsvold Vedum er positiv til Åfjord kommunes «sex-uke» for å øke hyppigheten av fødseler.

Denne saken handler om:

- Sp er på generelt grunnlag for at folk lager barn, men heldigvis er ikke dette noe vi styrer politisk, sier Trygve Slagsvold Vedum til VG Nett.

Torsdag skrev VG Nett om Åfjord kommunes noe spenstige befruktningsplan. Ordfører Vibeke Stjern mente det var viktig å spre humør og glede i bygdene, noe Trygve Slagsvold Vedum er enig i.

- Vi er glade for høye fødselstall i alle kommuner. Det er bare tegn på liv og utvikling, men det er jo ekstra hyggelig hvis det gror i distrikts-Norge, sier han.

BAKGRUNN: Trønder-ordfører vil ha «sex-uke»

Det er nettopp frykten for økt sentralisering som utløste den kreative produksjonsplanen. «Samleieuken», «Skilsmisser med boplikt» og «Registrering av single» er bare noen av de friske forslagene fra kommunen.

Se alle forslagene nederst i saken!

ØNSKER DEBATT: Ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern. Foto: Afjord.kommune.no
ØNSKER DEBATT: Ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern. Foto: Afjord.kommune.no

- Åfjord-ordføreren har nok gjort dette for å skape oppmerksomhet rundt sin egen kommune, og det er jo bare moro, sier Senterpartiet-profilen.

Les også: Vraker Danse-Trygve i Sp-oppgjør

Slagsvold Vedum, som har vært nestleder i regjeringspartiet de siste to årene, trådte for alvor frem i rampelyset da USAs førstedame, Michelle Obama, høflig avviste ham, da han bød henne opp til dans etter nobelmiddagen i 2009.

Les også: Sp-Tygve avvist av fru Obama

Nestlederen, eller Danse-Trygve som han siden er blitt omtalt som, måtte isteden svinge seg med kronprinsesse Mette-Marit.

Positiv respons

Denne uken er Vibeke Stjern i Holmenkollen sammen med resten av landets ordførere. Ifølge trønderen kommer det haugevis med tilbakemeldinger.

- Folk har blant annet hintet om å ansette kommunale inseminører og arrangere samlestunder på hotellet, ler hun.

Ordføreren synes det er artig at saken har engasjert publikum, og tar gjerne en debatt om temaet.

- Vi er jo langt i fra den eneste kommunen som frykter sentralisering. Små kommuner skal ha like gode tilbud som de store. Hvis fødselsnedgangen fortsetter, er det liten tvil om at det blir vanskelig å drifte små kommuner i fremtiden, sier Vibeke Stjern.

Her er alle forslagene i «befruktningsplanen»:

 • Aktivt innkjøp av stimulerende midler (Viagra)
 • Jevnlig strømstans
 • Registrering av single (database)
 • Stanse informasjon om prevensjonsmidler i skoleverket
 • Gapahuker med sengehalm
 • Leirskole for single
 • Barnepassbanken - reservebesteforeldre
 • Singelklubbmedlemmer må ordne seg på første møte
 • Sex-uken
 • Destruering av prevensjonsmidler
 • Skilsmisser med boplikt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks