Hovedinnhold

Alle partiene melder om sextrakassering – unntatt Sp

<p>SENTERPARTILEDEREN: Trygve Slagsvold Vedum under åpningen av Senterpartiets valgkamp på Eidsvoll i sommer.</p>

SENTERPARTILEDEREN: Trygve Slagsvold Vedum under åpningen av Senterpartiets valgkamp på Eidsvoll i sommer.

Foto: Audun Braastad, NTB scanpix
Alle partiene på Stortinget, unntatt Senterpartiet, sier de har registrert saker med seksuell trakassering eller lignende de siste fem årene.

Denne saken handler om:

Tips oss

En rundspørring Dagsavisen har gjennomført viser at så godt som alle partiene på Stortinget kjenner til saker med overgrep, seksuell trakassering eller uønskede seksuelle tilnærmelser. Det eneste unntaket er Senterpartiet.

Arbeiderpartiet melder om flest saker – fem – mens verken Høyre eller SV sier noe om hvor mange saker de har registrert. Oppsummeringen viser at det er minst 21 saker fordelt på partiene Ap, Rødt, MDG, Venstre, Frp og KrF.

Hanne Skartveit: Vaksine mot ukultur

– Av større saker der vi har bistått, har det vært fem saker de siste årene. To av sakene var hendelser i organisasjonen, tre av dem var forhold utenfor organisasjonen, med tillitsvalgte som har verv i partiet som var involvert. I fire av disse sakene var politiet involvert, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til avisen.

Det varierer hva partiene tar med i sin opptelling, både når det kommer til alvorlighetsgrad, hvilket nivå i organisasjonen den eller de aktuelle personene befinner seg på og om de teller med forhold der personer i partiet er involvert i forhold som ikke har foregått i partisammenheng.

(©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks