Hovedinnhold

Selvmordstanker vanlig blant homofil ungdom

Dobbelt så mange homofile tenåringer sliter med psykiske problemer som heterofile ungdommer. Sterke rusmidler er også langt mer utbredt.

Det kommer fram i rapporten «Vold mot lesbiske og homofile tenåringer», skriver Aftenposten.

Undersøkelsen avdekker blant annet at: Halvparten av alle unge homofile gutter har eller har hatt selvmordstanker, mens bare fem prosent av heterofile gutter har hatt slike tanker. Også flere lesbiske jenter enn heterofile jenter har slike tanker.

Funnene om psykiske problemer, overrasker ikke lederen i Norsk psykiatrisk forening, overlege og barne- og ungdomspsykiater Kirsten Djupesland.

- Vi vet at denne gruppen strever veldig. De er mye alene med tankene sine, og de vet i liten grad hvor de skal henvende seg for å få hjelp, sier hun.

Undersøkelsen er gjennomført blant ungdom i alderen 14 til 16 år. Under to prosent av heterofile ungdommer i denne aldersgruppen har forsøkt stoffer som amfetamin, heroin, kokain, LSD og ecstasy. Blant homofile og lesbiske er bruken av denne typen stoffer langt større. Mellom 15 og 20 prosent av homofile gutter oppgir å ha forsøkt denne type rusmidler. Det er for de fleste av stoffene dobbelt så mange som blant lesbiske jenter.

- Bruk av rusmidler blir en flukt fra problemene de homofile og lesbiske har. Rusbruken bare forsterker den bekymringen vi må ha på denne gruppen, sier Djupesland. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks