Hovedinnhold

Seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk

En 28 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha forsøkt å drepe en mann med fem skudd ved Jernbanetorget i Oslo i oktober 2009.

Borgarting lagmannsrett mener at det bare var tilfeldig at offeret ikke fikk livstruende skader da 28-åringen skjøt mot ham.

28-åringen har bakgrunn fra Algerie. Natt til torsdag 1. oktober 2009 kom han i krangel med en gruppe somaliere på et utested ved Jernbanetorget. Det er ifølge dommen uklart hva som var årsaken til krangelen, men krangelen fortsatte på fortauet utenfor utestedet. Der ble 28-åringen overmannet av en annen mann som la ham i bakken og satte seg over ham. Da trakk 28-åringen fram en ladd pistol og skjøt ham i leggen på kloss hold, ifølge dommen.

Offeret forsøkte da å løpe sin vei, men 28-åringen og en annen mann fulgte etter. Lagmannsretten finner det bevist at 28-åringen løsnet til sammen fem skudd mot offeret. Et prosjektil traff ham i låret, et i leggen og et tredje i hoftehøyde.

Ingen av de to har forklart at de kjente hverandre fra før.

Borgarting lagmannsrett finner det skjerpende at skytingen skjedde på offentlig sted med mange personer i umiddelbar nærhet.

- Dette skapte betydelig fare for å ramme andre enn fornærmede, heter det i dommen.

28-åringen er samtidig også dømt for flere trusselepisoder og for brudd på våpenloven.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks