Hovedinnhold

-Scientologikirken er her for å hjelpe folk

(VG Nett) Pressetalsmann Matthias Fosse i Scientologikirken mener de ikke kan lastes for at Kaja B. Ballo tok sitt eget liv få timer etter at hun tok kirkens omstridte personlighetstest.

Fosse ønsker ikke å svare på VG Netts spørsmål, men heller gi en generell uttalelse:

«Jeg har lest spørsmålene i forbindelse med utgivelsen av boken til Olav Gunnar Ballo. Jeg har ikke lest boken, derfor er det mer passende å besvare spørsmålene med en generell uttalelse av kirkens posisjon i denne saken.

Scientologikkirken føler med familien til Kaja for det tragiske tapet de har lidd. Det er naturlig for en forelder som mister et barn å søke etter svar på hva som har skjedd. Som vi har sagt mange ganger tidligere; svarene ligger ikke hos oss i dette tilfellet.

Scientologikirken hadde absolutt ingenting å gjøre med denne unge kvinnens beslutning om å ta sitt eget liv. Vi er lei oss for det tapet familien har lidd, men denne unge kvinnen var aldri et medlem av Scientologikirken og deltok aldri på noen av kirkens aktiviteter. Politiet i Frankrike undersøkte saken nøye og konkluderte med at kirken ikke hadde gjort noe galt eller vært involvert på noen måte. (Politiet i Nice etterforsket dødsfallet til Kaja, men saken ble henlagt journ.anm)

Sett i lyset av politiets konklusjoner ville det være uansvarlig å trykke falske beskyldninger som påstår det motsatte.

På den annen side sier Ballo at hans datter benyttet psykofarmaka da hun tok sitt eget liv. En rekke studier har bevist at medikamenter av denne typen har som en av sine tragiske bivirkninger suicidale tendenser. (Overlege i psykiatri/professor Finn Skårderud hadde Kaja B. Ballo som pasient fra 2003-2007 i forbindelse med hennes spisevegring. I en legeerklæring til den franske advokaten som fulgte opp saken overfor politiet, konkluderte han med at det ikke forelå noen mer omfattende og grunnleggende suicidalitet over tid hos Kaja. journ.anm)

Et mer passende spørsmål er hvorvidt psykiateren som behandlet Ballos datter hadde advart faren mot disse bivirkningene.

Scientologikirken har lenge vært forsvarer av psykiatriske pasienters rettigheter. I 1969 grunnla Scientologikirken
Citizens Commission on Human Rights. I førti år har denne organisasjonen forsvart pasienter mot overgrepene i den psykiatriske industrien og har avslørt farene og dødelige virkninger av psykiatrisk behandling, slik som den uansvarlige utskrivingen av stoffer som har farlige bivirkninger.

Scientologikirken er her for å hjelpe folk. Den hjelper gjennom kampanjer som tar for seg sosiale onder som stoffmissbruk, lese og skrivevansker, kriminalitet og brudd på menneskerettigheter. Disse programmene utføres i 164 land og når millioner av mennesker hvert eneste år med sine positive budskap om håp og forbedring. Vi driver også en suksessfylt katastofehjelpsorganisasjon som består av frivillige.

Om du behøver mer informasjon om selve kirken anbefaler jeg
at folk besøker kirkens nettsted på www.scientology.org»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks